Pe fondul creşterii masive a numărului de infectări cu coronavirus, în judeţul Argeş, a crescut şi frecvenţa controalelor operate de forţele de ordine în magazine, la terase, în pieţe etc.

„În ultimele 24 de ore au fost verificate 950 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Polițiștii argeșeni întocmit și un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună din Argeș, a părăsit Spitalul Municipal Curtea de Argeș, unde se afla internat, fără încuviințarea cadrelor medicale.

Bărbatul era diagnosticat cu pneumonie bilaterală și era suspect COVID. A fost identificat de polițiști la domiciliu, ulterior fiind, din nou, internat în spital.

În urma verificărilor la agenții economici, zone comerciale și mijloace de transport în comun, polițiștii argeșeni au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

La rândul lor, jandarmii argeșeni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectare obligativității purtării măștii de protecție în spațiile comerciale (încălcându-se astfel prevederile art.65 lit.h din Legea nr.55/2020).

Pompierii argeșeni au verificat 73 de persoane fizice și 4 societăți comerciale. În urma controalelor, care au urmărit respectarea măsurilor prevăzute de Legea 55/2020, a stării de alertă, reprezentanții ISU Argeș au aplicat două amenzi (de 1000 lei) și 5 avertismente”, a informat Instituția Prefectului Argeș.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here