Un bărbat din Costeşti şi-a făcut acasă făbricuţă de ţigări. I-a închis-o Poliţia

Date:

Share post:

Unui bărbat de 61 de ani din oraşul Costeşti (judeţul Argeş) i-a venit ideea să se apuce de cultivat tutun. Ulterior, şi cea de produs şi comercializat ţigări, fără a avea, însă, autorizaţiile necesare pentru aşa ceva.

Omul lucra în sistem „integrat”: el cultiva tutunul, el îl usca, apoi tot el în transforma în ţigări pe care le vindea.

Pe fir a intrat Poliţia, chiar în această dimineaţă.

„…Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în oraşul Costeşti, la persoane bănuite de producerea de produse accizabile care intra sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – septembrie 2020, un bărbat de 61 de ani, din Costeşti, ar fi produs tutun mărunţit, tutun ce provenea dintr-o cultură de plante de tutun aflată în gospodăria proprie, ulterior acesta comercializând produsele finite sub forma ţigaretelor şi a tutunului mărunţit.

În urma percheziţilor, au fost descoperite și ridicate peste 300 de kg de tutun, aproximativ 4.000 de tuburi de ţigarete şi 3 maşini de tocat.

Două persoane vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș”, a informat Poliţia Argeş.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular