Agenţia naţională de Administrare Fiscală (ANAF) încearcă să vândă la licitaţie un model de ARO cu totul şi cu totul deosebit.

Maşina, un ARO 304, fabricat în anul 1977, special pentru uzul preşedintelui României de atunci, Nicolae Ceauşescu, a aparţinut ultima dată cunoscutului om de afaceri Ovidiu Tender.

Maşina apare în pozele făcute de presa vremii cu ocazia unei vizite a preşedintelui URSS, Mihail Gorbaciov, în România.

ANAF i-a scos la licitaţie maşina lui Ovidiu Tender, ca parte a unui proces în care statul încearcă să recupereze de la acesta (şi de la partenerul său de afaceri oneroase, Marian Iancu) un prejudiciu stabilit de instanţă la vreo 30 de milioane de euro.

Pentru acest ARO 304 deosebit, ANAF a stabilit un preţ de pornire a licitaţiei de 103.125 de lei, plus TVA.

Fiscul e la a treia tentativă de a vinde acest ARO, după ce la primele două nu s-a prezentat niciun doritor. Şi nu e vorba aici că nu ar fi doritori, ci că preţul fixat, probabil, de vreun evaluator autorizat, a fost prea mare.

Maşina are la bord numai 72,453 km. Printre dotările – rar întâlnite la acea vreme – de care dispune vehiculul amintim servodirecţia, aerul condiţionat cu reglare manuală, trapă şi tapiţerie din piele.

Motorul e unul clasic pentru acea vreme, un „benzinar” de 2,5 litri, cu carburator şi patru cilindri, care dezvolta 83 CP (e vorba de aşa-numitul L25).

Şasiul, de asemenea, e ranforsat şi alungit şi are ornamente cromate.

Doar două astfel de ARO 304 se mai află înscrise în circulaţie, la această oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here