Un banal aparat de aer condiţionat, instalat într-un salon de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piteşti, s-a defectat, fiind la un pas să provoace un incendiu, similar, pe undeva, cu cel petrecut în redacţia ziarului Argeşul liber, ieri, când a trebuit să intervină pompierii, tot din cauza unui aparat de aer condiţionat.

La Spitalul Judeţean, însă, cadrele medicale de serviciu au evitat acest lucru.

Salonul unde a avut loc defecţiunea

„În această după-amiază, în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJU Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime. În jurul orei 15, în camera de resuscitare a fost semnalat un scurtcircuit la aparatul de aer condiționat. Cadrele medicale au acționat imediat. Cablul de alimentare al aparatului a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea unui incendiu.

Nu a fost nevoie de intervenția reprezentanților ISU Argeș, echipa care asigură continuu mentenanța în cadrul SJUP stabilind că nu există vreun pericol. Aparatul de aer condiționat va fi înlocuit. Menționăm că cei 3 pacienți aflați în respectiva încăpere au fost mutați imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată”, a transmis purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristina Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here