În jurul orei 20, un grup de opt pompieri de la detaşamentul din Curtea de Argeş au reuşit să ajungă la cabana cuprinsă de incendiu, situată la poalele dealului Chiciura de pe raza localităţii Corbeni.

Norocul, dacă se poate spune aşa, al pompierilor a fost acela că au avut la dispoziţie o maşină de teren cu care au putut ajunge la cabana izolată.

Din păcate, intervenţia pompierilor a fost serios îngreunată de faptul că nu exista drum de acces practicabil pentru autospecialele cu apă şi spumă, destinate stingerii incendiilor. În plus, nicio sursă de apă, utilizabilă, nu era disponibilă în zonă.

Pompierii au acţionat folosind mături, lopeţi, un hârleţ etc.

Cabana, o construcţie din lemn de aproximativ 6 metri lăţime şi tot atâţia lungime, a ars în întregime. Proprietarii cabanei, aflaţi acolo, nu au suferit niciun fel de răni.

Cauzele producerii incendiului nu au fost, încă, identificate. Intervenţia continuă şi la această oră, pentru lichidarea focarului de incendiu.

Actualizare, ora 20,30 – Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un coş de fum defect, parţial obturat. În momentul în care cei aflaţi în cabană (proprietarii, plus alţi doi oaspeţi) au aprins focul, din coţul defect au sărit scântei care au aprins apoi lemnul din care era construită cabana.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here