Azi, forul conducător al fotbalului european, împreună cu toţi reprezentaţii federali afiliaţi, a avut o întâlnire prin videoconferinţă, pentru a stabili noul termen pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene. UEFA a hotărât: campionatele interne sunt obligate să se încheie în luna iulie.

Astfel, şefii de la UEFA au stabilit ca noua dată limită să fie 20 iulie, modificând termenul iniţiat care era până la 30 iunie.

Totusi, sunt multe campionate care probabil ca nu vor reusi sa duca la bun sfarsit sezonul actual in timp util si ramane de vazut ce echipe vor primi dreptul de a merge in cupele europene.

„Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Propunerea a fost susținută și de Federația Română de Fotbal.

Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie și fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august.

De asemenea, în urma discuțiilor avute de administrația UEFA cu federațiile naționale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze.

Deciziile urmează să fie supuse aprobării în ședința Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie”, se arată în comunicatul FRF.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal anunţă că programul nationalelor va fi afectat, iar România este implicată direct.

Un alt subiect abordat în cadrul videoconferinței a fost cel referitor la meciurile echipelor naționale. După cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuia să se dispute în luna martie și luna iunie au fost amânate și se vor desfășura în toamna acestui an.

În prezent se lucrează cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să se ia pe 27 mai, când e programată o nouă ședință a CEx UEFA.

În urma prestației din Liga Națiunilor, reprezentativa României este calificată în play-off și va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca finala pentru locul de calificare la EURO, tot pe teren străin, împotriva Bulgariei sau Ungariei”, mai anunţă FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here