Liderul grupului parlamentar al UDMR de la Camera Deputaţilor, fostul ministru Attila Korodi, a admis, într-o intervenţie radiodifuzată la postul RFI România, că „legea recursului compensatoriu trebuie abrogată”.

Această lege a fost votată de fosta majoritate parlamentară PSD-ALDE-UDMR şi a prevăzut eliberarea din închisori mai devreme decât stabiliseră judecătorii, a fel de fel de autori de infracţiuni grave, unele comise cu violenţă.

O bună parte dintre aceştia au recidivat la scurtă vreme de la punerea în libertate, contribuind la alterarea climatului general de securitate a cetăţenilor.

„Recursul compensatoriu, în forma actuală, trebuie abrogat, numai că dezbaterea care trebuie dusă la bun sfârșit este aceea că o simplă abrogare creează o lipsă de abordare juridică a problematicii totale…

Trebuie să vină din partea Ministerului Justiției sau a specialiștilor o strategie și un text de lege, care înlocuiește actualul act normativ și nu lasă un gol în procedurile juridice care privesc această speță”, a declarat deputatul Korodi, pentru RFI România.

Întrebat, totuşi, cum de acum UDMR zice că trebuie abrogată o lege pe care parlamentarii maghiari au votat-o cu ambele mâini, cot la cot cu alde Iordache, Nicolicea etc, dl Korodi a admis, cu jumătate de gură, că partidul UDMR n-a procedat corect.

„… a fost o decizie care în analiza noastră de atunci nu a semnalat foarte multe hibe pe care le are această lege… Dacă mă gândesc către trecut, da, nu a fost o decizie solid fundamentată și atunci trebuie să aducem corecturi, trebuie să fie corectată, printr-o înlocuire totală a procedurilor pe această speță”, a mai spus deputatul Korodi.

sursa foto: Facebook/Attila Korodi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here