Aseară, în jurul orei 20.00, un apel la 112 anunța faptul că trei turiști, printre care și un minor de 13 ani se află pe un traseu montan  din Piatra Craiului și nu mai pot continua deplasarea, fiind epuizați fizic.

 Imediat, spre zona indicată au plecat jandarmi și salvamoniști, care după puțin timp au găsit turiștii și au început coborârea spre localitatea Dâmbovicioara, misiunea încheindu-se cu succes puţin peste miezul nopţii.

 Cei trei turiști au spus salvamontiştilor că sunt cazați în stațiunea Peștera, de unde au plecat ieri dimineață, iar după un drum de 13 ore nu au mai putut continua, și văzând că se apropie noaptea și de teama animalelor sălbatice au apelat numărul de urgență 112.

Jandarmeria Argeș face câteva recomandări iubitorilor de munte:

 – să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale;

 – să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;

– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;

– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu; Ø să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;

 – să solicite sprijinul Jandarmeriei sau Salvamontului(apelând numărul unic de urgenţă 112, sau sms la numărul 113 pentru persoanele cu dizabilități), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce sa întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here