Vechea Dacia 1100, primul model de autoturism construit la fosta Întreprindere de Autoturisme Piteşti (actuala uzină Dacia Mioveni), suscită şi azi multe pasiuni în rândurile iubitorilor maşinilor Dacia. Multe exemplare de Dacia 1100 au fost restaurate şi arată azi ca nişte bijuterii pe roţi.

Ne face plăcere să vă putem prezenta azi una dintre cele mai frumoase exemplare de Dacia 1100 de la noi din ţară, proprietatea dlui Constantin Hogea din Tulcea.

Dl Hogea şi soţia sa, mîndri de maşina lor

„Proiectul se numește “ TULCICA” și este vorba de un autoturism DACIA 1100 din anul 1971. Recunosc că este o dorință mai veche , care acum a putut fi materializată. A fost un oarecare efort în această perioadă ca să v-o pot prezenta pe “ TULCICA” așa cum este acum, dar cred că a meritat… se dorește a fi o recunoaștere și un omagiu adus celor care acum 50 de ani prezentau României și nu numai, potențialul și valoarea industriei românești producătoare de autoturisme DACIA”, a scris pe pagina sa de Facebook dl Hogea.

Un drum la volanul acestei Dacia 1100 trebuie să fie o adevărată plăcere

După cum se vede în imagini, maşina e restaurată profesionist şi arată de parcă ieri ar fi ieşit de pe banda de montaj de la Mioveni.

Îi dorim dlui Hogea drumuri bune la volanul „Tulcicăi” şi-i mulţumim dlui Cătălin Frîncu pentru permisiunea de a prelua imaginile care însoţesc acest articol.

sursa foto: Facebook/Mioveni Argeş Dacia/Cătălin Frîncu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here