Tudor Pendiuc, doi ani de închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă „patriotică”, în folosul comunităţii

Date:

Share post:

Curtea de Apel Pitești a admis, azi, apelul DNA împotriva sentinţei de achitare a fostului primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi l-a condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Redăm un fragment din decizia magistraţilor: „…Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Pitești, împotriva sentinţei penale nr. 293 din data de 28 iunie 2018, pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 973/109/2017, privind pe inculpaţii Braniște Florentin Mircea și Pendiuc Tudor…

…Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând dispune… Înlătură soluţia de achitare dispusă faţă de inculpaţii Pendiuc Tudor şi Branişte Florentin Mircea… condamnă pe inculpatul Pendiuc Tudor la pedeapsa închisorii de 2 ani”.

Totodată, instanţa a dispus un termen de încercare de trei ani pentru dl Pendiuc.

Timp de trei ani, fostului primar din Pitești îi sunt interzise dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Judecătorii au mai decis să impună ex-primarului Pendiuc „obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

… pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş”.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti.

Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, arătau procurorii DNA la vremea respectivă.

Persoana cu funcţie de conducere la care făceau aceştia referire este fosta secretară de la Primăriei Piteşti, Carmen Lis, căreia „şefu'” i-a asfaltat drumul fix până în faţa vilei.

Primar (aproape) pe viaţă

Tudor Pendiuc a fost primar al Piteştiului neîntrerupt, din 1992 până în 2016. Prin alegeri n-a putut fi învins de niciun contracandidat. A plecat din Primărie numai din cauza – sau datorită, cum doriţi să spuneţi – Justiţiei.

Dl Pendiuc a mai fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

E vorba de un dosar privind fapte de corupţie în concesionarea transportului public urban de călători, în Piteşti

În cadrul aceluiaşi dosar mai e cercetată şi una din cele două fiice ale sale, Ema Pendiuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto

În urmă cu puţin timp s-a încheiat partida din...

David Popovici s-a calificat în finală Campionatului European de la Roma

Înotătorul român, Daviv Popovici a reuşit să se califice...

Simona Halep, favorită la calificarea în sferturile de finală de la Toronto

În această seară, de la ora 20.00, românca, Simona...

UN PITEŞTEAN ŞI-A SCRIS NUMELE PE UNUL DINTRE ZIDURILE CETĂŢII SARMISEGETUSA

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit...

Muzică și poezie, la Filarmonica Pitești

Vineri, 12 august, de la ora 19, în Sala...

Camion plin cu lemne, confiscat de către jandarmii argeşeni

Ieri, jandarmii montani de la Arefu au confiscat un...