Trotuarele „creponate” din pădurea Trivale, o ruşine pentru Piteşti

Date:

Share post:

După cum notam şi cu o altă ocazie, Piteştiul are uriaşa şansă de a avea o oază de verdeaţă – pădurea Trivale – la numai câteva minute de mers pe jos de centrul oraşului.

Doar oraşul Bistriţa se mai poate lăuda cu aşa ceva, dintre oraşele mai mari ale ţării, şi poate încă unul sau două.

Însă, la Bistriţa, pădurea respectivă (Schullerwald, adică pădurea lui Schuller, în traducere din germană) e situată ceva mai departe de oraş.

Din păcate pentru noi, nu prea încap comparaţii între cum e gospodărită Schullerwald de municipalitatea din Bistriţa şi cum (nu) e gospodărită Trivalea, de edilii noştri.

Troatuarul acesta pare să nu fi fost niciodată reparat de pe vremea lui Ceauşescu. În fapt, a fost, dar fără cap. Încă puţin şi turnau bitum pe copaci

Un exemplu în acest sens, azi: trotuarele de acces până la localul „Grota Rece”, dar şi cele din pădure, sunt într-o stare jalnică. Pline de denivelări, de gropi. Cu greu practicabile.

Practic, impracticabile şi chiar periculoase pentru cei mai mici, pentru mame cu copii în cărucioare etc.

Nu degeaba le zicea cineva cu simţul umorului mai dezvoltat „trotuare creponate”.

Cât timp în pădurea Trivale există astfel de trotuare, fie reparate în bătaie de joc şi fără nicio urmă de responsabilitate, fie lăsate de izbelişte de pe vremea lui Ceauşescu, orice discurs despre „smart city” e o bătaie de joc.

sursa foto: Facebook/Salvaţi pădurea Trivale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular