Iuliana Georgiana Stoian a fost trimisă în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA Piteşti pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, fără a respecta prevederile legale.

Se  pare că în 2015, în contextul realizării proiectului „Start-up Antreprenorial”, finanţat din fonduri nerambursabile, femeiea se angaja să înfiinţeze un serviciu de îngrijire medicală la domiciliu, ceea ce presupunea înfiinţarea unei societăţi comerciale, închirierea unui spaţiu pentru prestarea unei astfel de activităţi, dar şi angajarea de personal calificat şi achiziţionarea de echipamente medicale.

Însă, inculpata se pare că ar fi folosit banii, 66.716,26 lei, în scopuri personale, nicidecum în cele menţionate în proiect.

Ministerul Fondurilor Europene a declarat că se constituire parte civilă în proces, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here