Un complet de doi judecători de la Tribunalul Giurgiu a decis azi la prânz să aprobe cererea de eliberare condiţionată din penitenciar a fostului preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Decizia de azi a instanţei giurgiuvene este definitivă.

În consecinţă, Dragnea urmează să fie pus în libertate, chiar în cursul acestei după-amiezi.

Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, la finele lui mai 2019, şi a executat între timp două treime din pedepasă. Fostul şef al PSD a depus, în perioada detenţiei, mai multe cereri de a fi eliberat condiţionat, însă, până azi, toate i-au fost respinse.

Judecătorii au refuzat să îl elibereze înainte de termen pe fostul politician din cauză că acesta n-a recunoscut niciodată acuzaţiile din cauza cărora a ajuns după gratii, susţinând mereu că e un condamnat politic, nu pentru motive de drept comun.

Fostul şef suprem al PSD mare are, însă, şi alte probleme cu Justiţia. El este urmărit penal în dosarul TelDrum, în care este acuzat de procurorii DNA de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei TelDrum în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.

De asemenea, procurorii DNA au mai anunţat, pe 14 ianuarie 2021, începerea urmăririi penale a lui Liviu Dragnea pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în SUA, acum patru ani şi ceva, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, la Casa Albă.

În mai anul acesta, Dragnea a fost trimis în judecată în acest din urmă dosar.

Actualizare – Liviu Dragnea a ieşit pe porţile închisorii puţin după ora 16. Detalii, în articolul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here