La finele săptămânii trecute, activistul civic George Simion (33 de ani) şi-a lansat, la Bucureşti, candidatura la un mandat de europarlamentar, la alegerile ce vor avea loc la jumătatea acestui an.

Simion s-a făcut remarcat pentru demersurile sale insistente privind unirea Republicii Modlova cu România, fondând în acest sens o organizaţie neguvernamentală, Platforma Unioniste Acțiunea 2012, al cărei preşedinte şi este.

La lansarea candidaturii sale, dl Simion a arătat că are ca obiective „unirea României cu Republica Moldova, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice și diaspora, sprijinirea românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș”, ajunşi să fie toleraţi pe propriul pământ, dar şi sprijinirea comunităţilor româneşti din Timoc, Maramureşul istoric (acum în Ucraina) şi Bucovina rămasă în hotarele Ucrainei.

„Ţara noastră este astăzi mică, atât ca anvergură, cât şi ca perspectivă şi speranţă. Ţara noastră este mică teritorial, pentru că avem astăzi conducători mici. Noi vrem ca ţara să fie mare. Iată-mă azi în faţa dumneavoastră pentru a ajunge europarlamentar. Sunt eu pregătit pentru lucru ăsta? Eu vă spun sincer că nu sunt pregătit să fiu parlamentar european, dar ne pregătim. Am o cauză dreaptă de partea mea şi am modele din trecut…Nu sunt un politician, nu ştiu să vorbesc ca un politician şi nici nu îmi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc, dar vă asigur că am buna credinţă de a învăţa”, a declarat dl Simion, la lansarea candidaturii sale.

În mod cu totul surprinzător, trei primari din Argeş, aleşi pe listele PNL, au participat la evenimentul din Capitală, afirmându-şi explicit susţinerea pentru candidatura independentă a dlui George Simion.

E vorba de dnii Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, Dragoş Boncea (Poenarii de Argeş) şi Nicolae Barbu, primar la Valea Iaşului, trei dintre primarii liberali extrem de nemulţumiţi de felul în care preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, conduce organizaţia.

Prin gestul lor, cei trei primari liberali s-au expus sancţiunilor pe linie de partid şi riscă inclusiv excluderea din PNL. Asta teoretic, pentru că practic, greu de crezut că dl Miuţescu va cuteza să-i dea afară.

sursa foto: Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here