O femeie din localitatea Merișani a cerut sprijinul polițiștilor, după ce animalul de companie i-a fost atacat de trei câini, rasa Pitbull, care i-au pătruns în gospodărie. Autoritățile au confirmat cele reclamate de femeie, fiind începute demersurile pentru tragerea la răspundere a acestuia.

“În ziua de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizați, de către o femeie din localitatea Merișani, cu privire la faptul că, trei câini din rasa Pitbull ar fi pătruns în curtea locuinței sale și i-ar fi atacat câinele.
Polițiștii s-au deplasat la locul indicat și au constatat că cele sesizate se confirmă.
În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, a fost identificat proprietarul celor trei câini, un bărbat de 68 de ani, din Merișani, care deținea câinii, fără a respecta obligaţiile de a depune la poliţie declaraţia pe propria răspundere şi condiţiile de deţinere a acestora, conform OUG 55/2002.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 700 de lei, conform OUG 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și Legii 205/2004, privind protecția animalelor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here