Trei milioane de lei, bani europeni nerambursabili, pentru dotarea școlilor speciale din județul Argeș

Date:

Share post:

Trei milioane de lei, bani europeni nerambursabili, au fost cheltuiți pentru dotarea unităților de învățământ special din județul Argeș cu  echipamente IT, materiale didactice și mobilier.

Anunțul a fost făcut azi, de Consiliul Județean Argeș. Aceste școli speciale, așa-numitele Centre Școlare pentru Educație Incluzivă (CSEI) sunt frecventate de copii cu diverse deficiențe. Aceștia au nevoie de o atenție sporită din partea dascălilor, dar și de dotări deosebite de cele ale școlilor obișnuite.

În această săptămână, șase unități școlare din județul Argeş – CSEI „Sfânta Marina” Curtea de Argeș, CSEI „Sfântul Nicolae” Câmpulung, CSEI „Sfânta Filofteia” Ștefănești, Grădinița Specială Pitești, CSEI „Sfântul Stelian” Costești și Centru Județean de Resurse Educaționale Argeș (CJRAE) au fost dotate cu materiale didactice și echipamente digitale moderne și de ultimă generație. În perioada următoare unităților de învățământ li se va furniza și mobilierul necesar.

CITIȚI ȘI: Două mari proiecte de infrastructură de sănătate ale Consiliului Județean Argeș, finalizate în luna mai anul acesta

Achizițiile au fost făcute prin Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Argeș și a CJRAE”  accesat de C.J. Argeş, finanțat prin PNRR, a transmis Consiliul Județean Argeș.

Valoarea totală, exactă, a proiectului este de 2.979.964,68 lei cu TVA. Din acești bani doar puțin peste 20.000 de lei sunt de la bugetul local. Restul e finanțare europeană nerambursabilă, a mai informat Consiliul Județean Argeș.

sursa foto: Consiliul Județean Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...

Muzica zilelor noastre: O simfonistă dedată rockului

Nimeni alta decât instrumentista bucureșteană Natalia Pancec. Șef partidă...

(Galerie foto) La Boteni, canalizarea pute ”în limitele maxim admise de lege”

Mai mulți cititori ne-au semnalat că la Lunca, în...

Tot ce trebuie să știi despre jocul American Poker 2

Cazinourile online se remarcă prin fapul că oferă atât...