Pe numele a trei medici din judeţul Argeş a fost întocmit dosar penal pentru că au refuzat să se conformeze deciziei prefectului Emanuel Soare, de detaşare la Spitalul Municipal din Câmpulung, pentru a îngriji acolo bolnavi infectaţi cu coronavirus.

În limbaj cazon, i s-ar spune dezertare. Chestie care, pe timp de război, se pedepseşte cu un glonţ.

În limbaj juridic, i se spune abuz în serviciu şi zădărnicire a combaterii bolilor. Chestie care, pe timp de pace, se pedepseşte cu un dosar penal, după care… mai vedem ce şi cum.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat la data de 30 aprilie 2020 dosarul penal nr. 870/P/2020, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute de art. 297 alin. 1 din C. pen. şi art. 352 alin. 2 din C. pen., astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28/2020, constând în aceea că un număr de trei medici de diferite specialităţi în cadrul unor unităţi spitaliceşti de pe raza judeţului Argeş, contrar ordinelor Instituţiei Prefectului Argeş nr. 184/ 03.04.2020 şi nr.189/13.04.2020 prin care s-a dispus, începând cu datele de 6 aprilie 2020 şi 14 aprilie 2020, delegarea/detaşarea acestui personal medical la unităţile publice stabilite – respectiv Spitalul Municipal Câmpulung, în vederea asigurării asistenţei medicale de specialitate la pacienţii COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi, aceştia nu au dat curs acestui ordin, refuzând prezentarea la unitatea stabilită prin dispoziţiile mai sus-amintite”, se arată într-un comuncat al Parchetului de pe lângp Judecătoria Câmpulung.

E vorba despre un medic specializat în anestezie-terapie intensivă şi unul neonatolog; nu cunoaştem încă specializarea celui de-al treilea.

Vom reveni pe această temă.

Actualizare – Cel de-al treilea medic în discuţie este specialist epidemiolog, a confirmat Lucian Ionescu, directorul cancelariei prefectului de Argeş. Dl Ionescu nu a dezvăluit, însă, identitatea acestor medici acuzaţi că au „dezertat” în faţa coronavirusului.

Le ştim identitatea tuturor celor trei. N-o putem face publică, deocamdată. Dar o vom face, într-o bună zi, pentru ca lumea să-i ştie.

Trăim vremuri asemănătoare unui război, doar că inamicul nu e o armată străină, ci un virus. Ucigaş şi acesta. Şi ca la orice război, fiecare armată îşi are eroii, dar şi dezertorii săi.

După război, fiecare va fi tratat conform faptelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here