Pompierii de la ISU Argeş au intervenit, ieri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din satul Ciobani, comuna Hârseşti. Ulterior intervenţiei, aceştia au stabilit că imobilul fusese incendiat intenţionat şi au sesizat Poliţia.

„Persoana bănuită, bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate, ce locuia în respectivul imobil cu acordul proprietarului, a fost identificată imediat, iar la acest moment se află în custodia polițiștilor.

Nici vorbă ca imobilul să mai poată fi locuibil, după incendiu

După încheierea intervenției pompierilor pentru lichidarea focarului și înlăturarea situației de pericol, respectiv după efectuarea cercetărilor, urmează ca în cauză să fie administrat probatoriul, pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a informat biroul de presă al Poliţiei.

Au rămas, astfel, fără acoperiş deasupra capetelor, trei copii şi părinţii lor. Ce e mai tragic e că individul care le-a dat foc casei e rudă cu ei. „Unchiul nostru”, vorba Mihaelei, unul dintre copii. Familia respectivă nu are deloc o situaţie materială bună, aşa că au apărut deja primele apeluri în sprijinul familiei afectate de nenorocirea pricinuită, în principal, de nemernicia individului găzduit în casă.

Pompierii şi-au făcut datoria, ca de fiecare dată

Dna Loredana Costache, care lucrează la Primăria din Hârseşti, a transmis azi următorul mesaj:

„Astăzi (ieri – n.r.) le-a ars casa. Cu tot ce era în ea…Nu, nu din neglijența părinților, ci din mânia și tulburarea minții unui unchi pe care îl găzduiau, îngrijindu-l acolo, în bătătura lor…Ei nu o cer, nu o spun, dar au nevoie de noi, da, au mare nevoie de noi. Nu le-a rămas mai nimic și nici venituri nu au altele decât puținul pe care îl câștigă tatăl, lucrând cu vrednicie pe unde îl cheamă oamenii la muncă.

Copiii încă pot zâmbi, dar părinții parcă nu mai au putere să o ia de la capăt. Casa aia nu mai e casă. Am văzut cu ochii mei, m-a dus de mână fetița cea mică, să-mi arate unde dormea, unde se juca cu frățiorul ei, unde își făcea temele surioara ei mai mare. Ba chiar odaia unde îl găzduiau pe „nenea”, cel care le-a pus foc..

Din bietele lor hăinuțe, jucării și rechizite nu au mai rămas decât mormane de cârpe arse și mult scrum. Mihaela e bucuroasă că și-a găsit prin cenușă, coronița ei de prințesă și ceva din „ghiozdănelul de maimuță”. Își poartă diadema roz, scotocind printre grămăzile calde, ude, dar încă fumegând, și, din când în când, ridică a izbândă câte ceva ce mai poate îmbrăca. Diana, fetița de 12 ani, avea de la străbunica o ie veche, frumoasă, de domniță, bătea suta de ani. Se gătea în ea la șezătorile noastre de tot soiul, de la căminul cultural.

Fata e mai săracă acum, fără ia ei, așa mi-a spus. Nici cărți nu mai are, și, Doamne, tare-i mai place să citească, știu eu bine, doar citeam împreună…!Nu vreau să-mi aleg cuvintele, scriu asta așa cum îmi vine acum. Poate citiți voi cumva printre rânduri. Poate aveți niște materiale de construcție, uși, geamuri, mobilă, o sobă, electrocasnice, rechizite, jucării, ceva lucrușoare de trebuință…Poate aveți nevoie să dăruiți. Din inimă. Poate…”

„Ajutăm şi noi cum putem”

Primarul comunei Hârseşti, dl Ionel Moloiu, cunoaşte foarte bine problema familiei Jurubiţă. „Sigur că ştiu despre ce e vorba. Îi cunosc bine pe soţii Florin şi Diana Jurubiţă. Doar eu am fost cel care i-a cununat şi le-am şi botezat o fetiţă. Să ştiţi că deja unii oameni au reacţionat la drama familiei şi au primit nişte hăinuţe pentru copii, ceva rechizite, alimente. Cel mai mult le lipsesc nişte materiale de construcţii, să-şi poată repara casa.

Florin e un bărbat vrednic. Cu ceva tablă sau ţiglă şi nişte scânduri se poate repara acoperişul. Le-ar mai trebui nişte geamuri, obiecte de mobilier de strictă necesitate, diverse materiale de construcţii. Noi, primăria, îi vom ajuta, de asemenea, cu tot ce ne stă în posibilităţi”, ne-a explicat primarul Moloiu.

Cine-i poate ajuta pe bieţii oameni poate suna la telefonul Primăriei din Hîrseşti: 0248-677 374, dna Loredana Costache, sau poate lua legătura cu dna Costache (şefa Căminului Cultural) prin intermediul contului de Facebook al dumneaei:

https://www.facebook.com/costache.loredana.75/?show_switched_toast=0&show_switched_tooltip=0&show_podcast_settings=0

sursa foto: ISU Argeş, Facebook/Gina Grigorescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here