Azi se împlinesc trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii din câte a cunoscut România, pe timp de pace.

Incendiul de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, izbucnit în timpul unui concert rock susţinut într-un spaţiu impropriu s-a soldat cu 64 de morţi. Unii, pe loc, alţii, ulterior, în spitalele pline de microbi şi de viruşi. Un alt rănit n-a rezistat psihic şi s-a sinucis.

În total, 65 de vieţi curmate.

După trei ani de la acel dezastru umanitar, niciun vinovat n-a plătit pentru cele petrecute. Ministrul Sănătăţii de atunci, junele pesedist Nicolae Bănicioiu (foto), e bine mersi, în politică, într-un alt partid. Dar tot lider, ca şi la PSD.

Bănicioiu dădea asigurări, în seara tragediei, că spitalele româneşti îi pot trata fără probleme pe cei răniţi.

Adevărul, spus de ministrul de azi, dna Sorina Pintea, e că nici azi România nu poate faţă unui astfel de eveniment.

Singurul care a plătit a fost Victor Ponta, premierul de atunci, care a demisionat din funcţie. Nu se ştie cât de ruşine şi cât la presiunea imensă a opiniei publice.

Dar şi el a revenit în politică, la fel de vesel şi de ghiduş ca acum trei ani.

Justiţia română n-a pronunţat, încă, nicio condamnare şi se pregăteşte să reia procesul de la zero, pentru că, obosit de atâta muncă, un magistrat tocmai s-a pensionat.

Iar premierul de azi, Viorica Dăncilă, atunci când a fost întrebată ce mesaj are pentru familiile crunt lovite de tragedia comemorată azi, a refuzat să răspundă şi le-a întors spatele obraznicilor de jurnalişti care au cutezat s-o întrebe aşa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here