Conducerea naţională a PNL l-a desemnat, azi, prin vot, pe deputatul Dan Vîlceanu pentru a ocupa postul de ministru de Finanţe, post vacant, deocamdată. A fost un singur vot împotrivă, cel al ex-premierului Ludovic Orban.

Vîlceanu, 42 de ani, a fost între 2006 şi 2009 preşedinte al tineretului PSD din judeţul său de baştină, Gorj, după care a trecut la fostul PDL, unde a avut câteva funcţii (secretar executiv, prim-vicepreşedinte şi preşedinte) în cadrul organizaţiei din Gorj. Din 2015 a devenit liberal cu acte în regulă, fiind, preşedinte al organizaţiei PNL Gorj. De meserie e economist şi are, ca orice politician care se respectă, şi un doctorat la activ, tot în economie.

Şi tot ca orice liberal care se respectă, firma deţinută de familie (în speţă de mama sa, Elisabeta Vîlceanu), Trefo SRL, prosperă în ritm galopant de pe urma contractelor cu statul: a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

„Firma Trefo are un capital social de 1,2 milioane de lei și are ca obiect principal de activitate ”Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii”. Cu cei 47 de angajați pe care i-a avut în 2020, Trefo a realizat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit de peste 2 milioane de lei, potrivit portalului Recom Online, citat de HotNews.

Va ajunge, probabil, ministru, şi pentru că are o relaţie de amiciţie cu prim-ministrul Florin Cîţu, imună la traseismul politic practicat de domnul viitor ministru.

De altfel, de îndată ce campania electorală dinaintea precedentelor alegeri parlamentare s-a încheiat, PNL a transferat fără nicio remuşcare fel de fel de inşi care au schimbat partidele ca pe şosete, de-a lungul „carierelor” lor politice, în ciuda discursurilor sforăitoare cum că „uşa PNL e închisă pentru toţi traseiştii”.

sursa foto: Facebook/Dan Vîlceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here