Ieri relatasem despre strădaniile prefectului de Argeş, Emanuel Soare, de a crea condiţii cât de cât apropiate de civilizaţie candidaţilor la obţinerea permisului de conducere auto, al căror loc de întâlnire cu examinatorii şi instructorii este parcarea stadionului „Nicolae Dobrin”.

Ceea ce se întâmplă acolo de ani de zile e o ruşine pentru Piteşti. N-ai unde să te adăposteşti de intemperii, nu există nicio toaletă, nicio cişmea sau vreun robinet unde să te poţi spăla pe mâini…practic, nu există nimic în afară de aglomeraţie, praf, câini vagabonzi şi mizerie cât cuprinde (nici coşurile de gunoi nu abundă în zonă).

E o ruşine de care municipalităţii nu-i pasă, dar care nu l-a lăsat fără reacţie pe prefect.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții școlilor de șoferi, dar și cu candidații, prefectul Emanuel Soare a insistat pentru îmbunătățirea condițiilor de așteptare în zona stadionului Nicolae Dobrin, din Pitești.

La parcarea de la stadion este de zeci de ani locul de întâlnire al candidaților cu examinatorii, la proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Primăria Pitești a răspuns solicitărilor prefectului și a instalat azi două toalete ecologice în zonă. Prefectul Emanuel Soare va purta noi discuții cu reprezentanții școlilor de șoferi, dar și cu cei din conducerea Primăriei Pitești, pentru găsirea de soluții, de comun acord, în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor din parcarea de la stadion.

De exemplu, prefectul a luat la cunoștință despre faptul că atât elevii, cât și instructorii, nu au unde se adăposti în caz de vreme rea.

Vă amintim că prefectul a dispus ieri ca echipaje de Poliție să asigure ordinea publică și dirijarea circulației în parcarea de la stadionul Nicolae Dobrin, în momentul desfășurării probei practice pentru obținerea permisului de conducere”, a transmis biroul de presă al Prefecturii Argeş.

Mai rămâne acum de asigurat un loc decent unde oamenii să se poată adăposti în caz de vreme nefavorabilă, cel puţin.

Însă, repetăm, astea nu sunt atribuţiuni ale prefectului, ci ale Primăriei, respectiv Consiliului Local Piteşti. Instituţii care, dacă nu le trag de mânecă prefectul judeţului, opinia publică şi presa, nu mişcă un deget.

Poate măcar de aici înainte…

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here