Transport si logistica: Cele mai bune soluții de automatizare

Date:

Share post:

Automatizarea logisticii și transportului implică utilizarea diferitelor tehnologii și software pentru a eficientiza operațiunile lanțului de aprovizionare, cum ar fi mișcarea, depozitarea și manipularea mărfurilor.

Atât logistica cât și transportul cuprind o gamă largă de procese, inclusiv managementul stocurilor, procesarea comenzilor, managementul depozitului, printre altele.

Când automatizarea este introdusă în aceste procese, acestea devin mai puțin dependente de intervenția manuală și pot fi făcute mai eficiente în timp și din punct de vedere al costurilor.

Vom trece în revistă diferitele tehnologii care alcătuiesc automatizarea logistică, beneficiile acestora și modul în care sunt aplicate.

Din fericire, sistemele de automatizare a depozitelor oferă soluții pentru spațiu limitat, erori umane și sarcini repetitive. Prin integrarea sistemelor automate de depozitare, puteți spori eficiența operațiunilor dumneavoastră.

Ce este automatizarea depozitelor?

Automatizarea depozitelor folosește tehnologii pentru a automatiza diverse operațiuni și procese din depozit, de la sistemele de gestionare a stocurilor până la onorarea comenzilor. Scopul este de a reduce costurile, de a minimiza erorile umane și de a crește eficiența. Sistemele automate de depozitare înlocuiesc operațiunile logistice manuale cu sisteme, mașini și roboți industriali, oferind beneficii semnificative.

Istoria sistemelor de automatizare a depozitelor se regăsește până la mecanizare, odată cu introducerea benzilor transportoare din oțel în 1901 și a stivuitoarelor în 1917. Aceste inovații timpurii au revoluționat manipularea materialelor, îmbunătățind operațiunile din depozit.

De-a lungul timpului, tehnologia s-a schimbat, introducând sisteme sofisticate precum robotica și sistemele automate de stocare și recuperare. Aceste progrese au transformat operațiunile din depozit și au deschis calea pentru transformarea digitală a lanțului de aprovizionare. Astăzi, sistemele de management logistic, ERP-urile și depozitele automate eficientizează eficiența unei companii și ajută la crearea de noi oportunități de afaceri.

Top 5 caracteristici ale depozitelor automatizate

Fiecare sistem automatizat de depozitare este unic și are caracteristicile și funcțiile sale specifice. Cu toate acestea, unele caracteristici universale îi unesc și încurajează companiile să opteze pentru depozite automatizate. Iată o listă cu ele:

Scanare

Cititoarele de coduri de bare facilitează realizarea inventarului, arătând precizie și acuratețe ridicate. Angajații se pot mișca foarte ușor prin depozite pentru a scana inventarul, acestea permițându-le să facă actualizări în timp real.

Inventar în timp real

Software-ul robotizat poate arăta locația exactă a fiecărei lăzi pe măsură ce se deplasează prin sistem, asigurând o manipulare eficientă și adaptându-se la ordinea articolelor. Terminalul mobil nu poate lipsi dintr-un depozit care-și dorește citirea și folosirea datelor în timp real.

Valori

Sistemele automate de depozitare pot automatiza colectarea datelor, care pot fi încărcate în diferite aplicații. Acest lucru ajută la înțelegerea mediului de depozit, făcând mult mai ușor de identificat zonele de îmbunătățire.

Integrarea sistemului

Integrarea sistemului este o caracteristică de bază a depozitelor automate, permițând întregului sistem să funcționeze coeziv. De exemplu, roboții pot fi conectați la un sistem de management robotic (RMS) care adună date despre produse și identifică ceea ce trebuie să fie ridicat și expediat.

Sistem mobil

Sistemele automatizate de depozitare sunt mobile, ceea ce înseamnă că pot gestiona operațiuni fără o direcție fizică sau electromecanică.

Depozitele automatizate au caracteristici care fac operațiunile logistice mai eficiente. De la capabilități avansate de scanare până la urmărirea în timp real a stocurilor și integrarea perfectă a sistemului, aceste caracteristici ale depozitelor automate aduc multe beneficii companiilor care optează pentru ele.

Cele mai bune sisteme cu ajutorul cărora puteți automatiza operațiunile de T&L

Sisteme de picking pentru sarcini reduse

Fără îndoială, nu puteți elimina complet picking-ul manual, dar puteți automatiza procesul utilizând soluții automtizate de picking. Sistemele Pick-by-Voice sau Pick-to-light sunt soluții de picking digital, direcționate vocal. Aceste soluții de depozit vă pot reduce considerabil volumul de lucru.

În depozitele mari, sistemele complet automatizate pot gestiona ridicarea fără intervenție umană și pot optimiza operațiunile în care forța de muncă este limitată.

Robotică pentru picking, împachetare și sortare

Astăzi, sistemele de depozitare sunt avansate și supraalimentate de brațe robotizate. Ac ești roboți pot alege, împacheta și sorta articole. De asemenea, sunt eficienți în îndeplinirea sarcinilor de rutină. Deși nu pot înlocui total angajații, ei pot servi ca asistenți utili, asigurând acuratețea și sporind productivitatea.

De exemplu, anumiți roboți prevăzuți cu AI și algoritmi de învățare automată sunt cu adevărat inteligenți. Ei pot calcula cele mai eficiente rute și pot transporta mărfuri. O astfel de inovație sugerează că roboții se vor ocupa în curând de sarcini mai sofisticate.

Sistem de management al depozitului- Warehouse Management System(WMS)

WMS devine o soluție profitabilă pentru centrele de logistică mari, companiile de retail și multe alte companii, cea mai mare parte a căror logistică este redusă la procesele de depozitare. Sistemul de management al depozitului are următoarele funcționalități:

  • simplificarea recepției mărfurilor cu risc minim de erori și economie de timp;
  • ținerea evidenței produselor depozitate în depozit, cu reaprovizionarea la timp a stocurilor comerciale;
  • modelarea unor scheme eficiente de depozitare pentru diverse produse, în funcție de greutatea, dimensiunea, cererea și alte caracteristici ale acestora;
  • optimizarea managementului angajaților;
  • facilitarea circulației electronice a documentelor pentru a economisi resurse suplimentare;
  • asamblare rapidă, de înaltă calitate și precisă, livrarea comenzilor;
  • controlul și urmărirea mărfurilor în depozite;
  • generarea de rapoarte cu afișare convenabilă a datelor pentru a facilita analiza proceselor de afaceri.

Concluzie

Automatizarea logisticii și a transportului are puterea de a vă transforma rapid afacerea. Prin implementarea tehnologiilor de ultimă oră, cum ar fi echipamentele auto-id, sistemele de management al transportului, vehiculele autonome, analiza predictivă și automatizarea proceselor robotizate, companiile pot îmbunătăți eficiența, reduce costurile și își pot servi mai bine clienții.

SmartScan.ro vă oferă cele mai bune echipamente la cele mai bune prețuri. Fie că vorbim de un terminal mobil Zebra sau un cititor de coduri de bare Honeywell, aici aveți cea mai bună ofertă din piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...