Traian Băsescu: „Pentru Liviu Dragnea totul e de vânzare. Inclusiv limba română, în an centenar”

Date:

Share post:

Fostul preşedinte al României, dl Traian Băsescu, s-a dezlănţuit, azi, împotriva Guvernului, care a abrogat imediat după demisia ministrului Educaţiei, dl Valentin Popa, articolul din ordonanţa de Guvern care spunea că limba română trebuie predată elevilor maghiari de profesori de specialitate.

În fapt, atacul la baionetă al fostului preşedinte e îndreptat mai mult asupra liderului PSD, dl Liviu Dragnea, despre care se ştie că dictează totul în chestiunile ce ţin de Guvern.

Redăm integral opiniile fostului şef al statului pe această temă, aşa cum au fost ele făcute publice azi:

„Totul de vânzare !
În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi Literatură Română.

A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române.

Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.

A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. 

Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost „patrioţii” de la ALDE?

Limba Română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba Română în an centenar este o ticăloşie fără margini.

Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, a spus fostul preşedinte al României.

sursa foto: traianbasescu.ro

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...

Maşină răsturnată la Priboieni

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi, în această seară, să...

(VIDEO) Accident grav la Drăganu. O persoană a murit, alte trei în stare gravă

În urmă cu puţin timp, un grav accident rutier...

Totul despre turneele de sloturi online

Sloturile sunt una dintre principalele opțiuni de divertisment din...

Ce vor suporterii lui FC Argeş de la conducerea clubului

La recenta întâlnire dintre conducerea clubului FC Argeş cu...