Clipe de groază pentru o tânără mămică din Moşoaia, care şi-a pierdut bebeluşul, din câte se pare, din cauza medicului care o avea sub observaţie.

Cel puţin asta susţine femeia în cauză.

Povestea mămicii, pe nume Alina Fotache (foto jos), o tânără ce aştepta să-şi ţină băieţelul în braţe pentru prima oară este pe cât de înfiorătoare, pe atât de crudă şi de dureroasă.

Femeia povesteşte că, înainte cu două zile de tragedie, mai precis pe 23 februarie, a mers la un control la Spitalul Judeţean Argeş, la medicul Iulian Andronic, care-i supraveghea sarcina.

Controlul pe care doctorul i l-a făcut nu a fost tocmai în regulă, cauzându-i tinerei dureri de burtă şi de spate. Speriată, aceasta a cerut să nască prin cezariană chiar în acea zi, pe semnătura proprie, întrucât avea contracţii şi simţea că ceva nu este în regulă.

Doctorul, însă, a liniştit-o şi a sfătuit-o să meargă acasă, să ia o pilulă No-Spa şi să stea liniştită, întrucât nu i-a venit sorocul, iar acele dureri erau, chipurile, normale.

Alina mai spune că ginecologul i-a spus că nu o poate opera şi din faptul că bebeluşul era prea mic.

Ajunsă acasă, a urmat cu sfinţenie sfaturile medicului, iar durerile au dispărut, însă spre seară burta a început să se întărească, îngrijorarea fiind din ce în ce mai mare.

Luni dimineaţa, Alina l-a sunat pe doctor şi i-a povestit toată problema, însă acesta i-a recomandat acelaşi „tratament”, programând-o pentru a doua zi dimineaţa. Starea de panică s-a instalat şi mai tare când, în zori, femeia nu a mai simţit bebeluşul în pântece.

La prima oră, gravida a fost la uşa cabinetului, însă, doctorul Andronic i-a închis telefonul în nas, venind la serviciu după mai bine de o oră.

Ca un făcut, chiar dacă Alina ajunsese prima, el a primit altă pacientă, tensiunea şi stresul prelungindu-se pentru tânără.

După încă o oră, tânăra a fost chemată în cabinet, i s-a făcut un ecograf, iar în urma acestuia doctorul a constatat că inima băieţelului nenăscut nu mai bătea.

Şocul femeii a fost greu de descris în cuvinte, aceasta întrebând mereu dacă nu cumva este o greşeală sau aparatul ecograf este defect.

Însă medicul, fără niciun resentiment, i-a spus mamei disperate că, dacă nu-l crede, să se ducă la un alt ecograf şi să verifice.

În aceeaşi zi, Alina Fotache a fost trimisă să-şi facă foaia de internare pentru a i se scoate din pântece bebeluşul decedat. Drama ei însă, nu s-a încheiat aici pentru că, nefăcându-i-se anestezie generală, aceasta şi-a văzut propriul prunc, mort, înfăşat şi azvârlit într-o găleată.

Nici măcar o manevra de resurscitare nu i s-a făcut nou-născutului, nedându-i-se nicio şansă la viaţă. Poate ar fi fost util, nu se ştie.

De parcă nu ar fi fost suficient, soţul şi mama fetei au fost chemaţi să vadă pruncul mort. Tăticul a observat cum i se mişcau degeţelele, însă niciun cadru medical nu i-a dat importanţă când acesta le spunea că băieţelul lui trăieşte.

În continuare, părinţii aşteaptă certificatul medico-legal al bebeluşului pentru a demara mai departe proceduri la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

Această întâmplare nu este singulară la Spitalul Judeţean Piteşti, însă puţine femei care au trecut printr-o astfel de traumă au curajul şi puterea să povestească drama prin care au trecut.

Un punct de vedere din partea conducerii Spitalului Judeţean Piteşti aşteptăm să ne sosească, sperăm, în cursul zilei de azi, după ce am adresat biroului de presă al instituţiei o solicitare în acest sens.

Sursa: InfoArgeşNews

sursa foto: InfoArgeşNews, Facebook

2 COMENTARII

  1. Asemenea medici fac de rusine medicina si sansele sa supraviețuim intr o lume mai bună… dar în schimb fac greve și doresc salarii ca medici din spitale cu renume .unde nu iti reduce sansele la viață și ti se explică pas cu pas ce trebuie facut nu te arunca ca pe un gunoi … RUSINE SA VA FIE MEDICILOR CARE VI SA URCAT LA CAP BANI SI FAIMA … MULTI AR TREBUI PUSI LA ZID PENTRU FAPTELE CRIMINALE … LEGE CARE SA FIE INCHISI PENTRU CRIMĂ PENTRU ASEMENEA FAPTE NU DA ACESTI CORUPTI DIN PARLAMENT IN SCHIMB DACA AI DAI O PALMA LA VREUNU ITI IEI ANII DE INCHISOARE … RUSINE CU ASEMENEA ROMÂNI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here