Cu nici două ore în urmă (în jur de ora 10,30), un teribil accident rutier a avut loc în comuna Lunca Corbului, pe raza satului Lăngeşti.

O autocisternă de mare tonaj, tip TIR, a intrat în coliziune cu nu mai puţin de trei autoturisme. Cel mai probabil, pe fondul unei depăşiri neregulamentare efectuate de şoferul unuia dintre turisme.

Motorul şi cutia de viteze a uneia dintre maşinile implicate au zburat la zeci de metri de locul impactului

Impactul a fost atât de nimicitor, încât motorul uneia dintre maşini a zburat la câteva zeci de metri de maşina în cauză. La fel, şi cutia de viteze, cu planetare cu tot.

Forţele de intervenţie deplasate la locul accidentului au fost impresionante: cinci maşini de pompieri, două echipaje SMURD, un elicopter de salvare şi o ambulanţă, toate coordonate la faţa locului de adjunctul şefului ISU Argeş, lt. col. Alin Berevoescu.

Două dintre cele trei autoturisme care s-au tamponat violent în accident

Au fost, în total, şapte răniţi. Mai grav, însă, pentru o tînără femeie (doar 31 de ani), pasageră într-unul dintre autoturismele zobite de cisterna-mastodont, nu s-a mai putut face nimic.

Medicii SMURD au declarat deja decesul femeii respective, iar celelalte victime au fost sau sunt în curs de a fi transportate la spital.

Zona accidentului a fost izolată şi balizată de pompieri. Din cisternă s-a scurs carburant (motorină) pe carosabil, aşa că traficul în zonă e, deocamdată, restricţionat.

Autocisterna nu transporta substanţe inflamabile sau periculoase.

Din fericire, nu există pericolul unei explozii, pentru că autocisterna transporta lichide neinflamabile.

Poliţia Rutieră Argeş anchetează cauzele producerii acestui cumplit accident. Cel mai probabil, e vorba de depăşire neregulamentară, viteză excesivă, neatenţie…sau câte un pic din fiecare.

Zona unde s-a produs accidentul, şoseaua Piteşti-Slatina, este una bine cunoscută pentru desele evenimente rutiere care au loc acolo.

Şoseaua dreaptă îi îndeamnă pe mulţi să circule cu viteze mai mari decât cea legală, aglomeraţia predispune uneori la depăşiri riscante etc.

Până când va fi finalizat drumul expres Craiova-Piteşti, nenorociri de acest fel se vor mai produce la Lunca Corbului. La cum se lucrează, însă, şi la cum stau lucrurile, în general, slabe speranţe.

sursa foto: capturi video ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here