Durere fără margini într-o familie din comuna musceleană Hârseşti. Băieţelul familiei, în vârstă de numai patru ani, s-a înecat cu o bucată de crenvurşt şi n-a mai fost capabil să elimine bucata de carne care-i obturase căile respiratorii.

În disperare de cauză, părinţii au apelat la numărul de urgenţe 112.

„Paramedicii și medicul ajunși la fața locului au încercat să facă copilul să-l elimine, i-au efectuat și manevrele de resuscitare însă fără succes, ulterior declarându-se decesul”, a informat biroul de presă al ISU Argeş.

În astfel de cazuri, este de importanţă crucială rapiditatea intervenţiei. Or, până salvatorii au auns de la Câmpulung la Hârseşti, au trecut minute preţioase.

Acum aproximativ trei săptămâni, un bebeluş din Bughea de Jos a fost salvat de la moartea prin asfixie după ce părinţii au urmat sfaturile primite la telefon de la subofiţerul de serviciu la dispeceratul 112, plutonierul-major Adrian Burcea.

Graţie faptului că părinţii au urmat sfaturile subofiţerului, bebeluşul a putut elimina bomboana cu care se înecase şi a fost salvat, practic, prin telefon.

Copilul de la Hârseşti n-a avut, din nefericire, aceeaşi şansă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here