Lucrurile bune se întâmplă când nu te aștepți, însă și cele rele sunt la fel de surprinzătoare. 4 copilași cu vârsta cuprinsă între 4 și 11 ani așteaptă să se întâmple o minune, după ce familia lor a trecut printr-o adevărată tragedie. Tatăl a decedat în urmă cu câteva săptămâni, iar mama se luptă să trăiască, pe patul de spital, după ce ambii au fost victime ale unui incendiu casnic.

În data de 20 iulie cei doi părinți din comuna Mozăceni Vale s-au apucat să facă bulion în bucătăria de vară. Incendiul a izbucnit atunci când furtunul de la butelie a sărit, fiind vorba de o fracțiune de secundă. Bărbatul, capul familiei, a intrat pentru a salva câteva dintre instrumentele pe care le folosea la grădinărit, însă a sfârșit prin a fi, la propriu, mistuit de flăcări. Acesta a fost transportat la spital cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, iar medicii nu au mai putut face nimic. Cei 4 copilași și-au pierdut atunci tatăl, în vârstă de 37 de ani.

Nici soarta mamei nu a fost mai blândă. Femeia, aceasta în vârstă de 28 de ani, a ajuns la spital cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, iar acum se zbate între viață și moarte pe un pat din spital, în București. Cel mai trist este că cei mici simt lipsa părinților și trăiesc o dramă care-și va lăsa amprenta de-a lungul timpului.

Copiii se află acum în grija bunicului, care și-a asumat responsabilitatea de a-i crește pe cei mici atât cât va avea puterea, însă recunoaște că este greu. Poate prea greu pentru o persoană vârstnică, care nu beneficiază de suficiente resurse metariale și care nu are suficientă putere să aline durerea din sufletele lor. De altfel, este dificil să țină locul ambilor părinți, mai ales în cazul celor foarte mici, care simt lipsa maternă.  

Având în vedere situația de față, una tragică, fără doar și poate, doar solidaritatea umană poate face minuni. Din acest motiv, chiar și primarul comunei Bârla a lansat un apel umanitar care vine să mobilizeze oamenii cu suflet mare pentru a-i ajuta, așa cum pot, fie pe cei mici, fie pe mama care se află în spital. El îi roagă pe toți cei care doresc să ia legătura cu bunicul copiiilor, din satul Mozăceni Vali -nr  309, sau să contacteze direct primăria.

Soarta copiiilor este importantă și ar trebui să fie pentru toți. Ei ne reprezintă viitorul, iar în cazuri ca acestea mai depinde și de noi dacă acest viitor va fi bun sau nu. O mână de ajutor nu e în plus niciodată, însă e cel mai frumos cadou pe care de multe ori îl facem chiar pentru noi înșine.

Sursa: Financiarpress și ISU Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here