Totul despre noul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti. Cât va costa, când va fi gata şi cine va putea juca acolo (galerie foto)

Date:

Share post:

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat construirea, cu bani de la buget, a unui nou stadion la Piteşti, care se va numi (tot) Nicolae Dobrin. Compania Națională de Investiții a scos deja la licitaţie proiectarea şi execuţia arenei.

Costul total estimat al ridicării noului stadion este de aproximativ 339 de milioane de lei. Mai precis, 338.961.775 lei. Suma poate varia uşor, în funcţie de ofertele făcute de constructorii interesaţi.

Construirea noului stadion de la Piteşti este parte a „Programului naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Arena va corespunde criteriilor UEFA categoria 4, ceea ce înseamnă că el va putea găzdui meciuri oficiale interţări, dar şi jocuri din competiţiile europene, inclusiv din Liga Campionilor, faza grupelor sau superioare.

Capacitatea va fi de 15.200 de locuri, 457 locuri de parcare (la suprafaţă şi în subteran). Complexul va mai include, de asemenea, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament (bune şi pentru alte sporturi) sală de forță, spaţii comerciale, de alimentație publică și de recreere, dar și un adăpost pentru protecție civilă.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare de la bugetul local al Piteştiului de numai 1,7%, potrivit primarului Cristian Gentea.

Ofertele constructorilor interesaţi se vor deschide în data de 7 iulie anul acesta, după care, în urma selecţiei, va fi desemnat câştigătorul. Acesta are la dispoziţie apoi 7 luni pentru faza de proiectare şi doi ani şi 5 luni pentru cea de execuţie.

Bineînţeles, ca la multe lucrări publice de asemenea anvergură, pot apărea contestaţii, acţiuni în Justiţie etc, lucruri care ar întârzia construirea stadionului. Putem doar să sperăm că aici nu va fi cazul.

Fiind o arenă construită cu bani publici, ea nu va fi proprietatea unui club anume; municipalitatea o va administra doar. Oricine va plăti o locaţie va putea folosi stadionul, însă, e evident că el va fi, în primul rând, noua casă a echipei FC Argeş.

Una pe care suporterii echipei o doresc de multă vreme şi pe care o merită cu prisosinţă. Bătrâna arenă din Trivale nu mai e de multă vreme în pas cu vremurile. De prin 2016 tot auzeam că „vom avea stadion nou în doi ani”… bine, însă, şi mai târziu decât deloc.

Dacă toate vor merge bine, debutul sezonului competiţional de fotbal 2026-2027 (adică toamna lui 2026) ar trebui să o găsească pe FC Argeş în postura de gazdă pe noua arenă. Întrebarea e ce fel de FC Argeş va exista atunci. În ce ligă/divizie va fi echipa-fanion a Piteştiului peste trei ani?

Perspectivele, deocamdată, sunt acelea pe care le ştiu toţi microbiştii. Să fim, însă, optimişti. În trei ani se pot schimba multe, foarte multe. Să sperăm că la Piteşti se vor schimba în bine.

sursa foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...