Totul despre adversara din Cupă a lui CS Mioveni. Cine este Sepsi Sfântu-Gheorghe

Date:

Share post:

Sorţii au decis ca, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, singura echipă argeşeană ajunsă până aici, CS Mioveni, să dea piept cu un adversar din prima ligă, Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe.

Echipa din Covasna are o istorie relativ recentă, fiind înfiinţată abia cum 7 ani. Proprietarii echipei sunt doi oameni de afaceri din Sfântu-Gheorghe, Laszlo Dioszegi şi David Kertesz. Cel care conduce, în fapt, echipa, este Laszlo Dioszegi.

Attila Hadnagy
Attila Hadnagy

Omul e de meserie electrician, dar a făcut şi o facultate particulară de turism, ulterior. A intrat în afaceri în 1996, cu o mică brutărie.

Acum deţine zeci de magazine de profil şi are o brutărie chiar şi în Anglia, în orăşelul Luton de lângă Londra. De asemenea, deţine şi un laborator de cofetărie la Sfântu-Gheorghe.

Echipa de fotbal Sepsi e succesoarea fostelor echipe IMASA şi Oltul, din perioada comunistă, care nu au trecut niciodată mai sus de Divizia B, unde se situau mai mereu printre codaşe.

La Sfântu-Gheorghe a mai existat o echipă de fotbal, Transkurier, pe la începutul anilor 2000, dar care nu a reuşit să ajungă mai sus de Liga a 3-a.

Sepsi este prima formaţie din Covasna care a ajuns în primul eşalon. Formaţia joacă în alb-roşu şi îşi dispută meciurile de acasă pe arena „Municipal”, cu o capacitate de 5.000 de locuri.

Vedetele echipei sunt atacantul de 35 de ani Attila Hadnagy, localnic de obârşie, considerat un fel de Dănciulescu al secuilor, pentru longevitatea sa remarcabilă, internaţionalul filipinez Daisuke Sato, mureşeanul Istvan Fulop, jucător dorit cândva de Dinamo, şi portarul Roland Niczuly, de asemenea localnic, ca şi căpitanul Hadnagy.

Cu privire la acesta din urmă: el e căpitan al echipei, dar tradus în româneşte, numele său înseamnă colonel.

CS Mioveni, care a mai eliminat în Cupă echipe ca Dinamo, Astra sau FCSB, are forţa să treacă şi de Sepsi, echipă antrenată de Eugen Neagoe. N-ar fi o surpriză prea mare.

În fond, cine bate pe FCSB şi pe Dinamo, teoretic, poate bate orice echipă din România.

Iar cum Mioveniul nu a fost poreclită degeaba „echipa tuturor posibilităţilor”, avem încredere că fotbaliştii pregătiţi de Iordan Eftimie vor face un meci bun cu „secuii”.

sursa foto: WeRadio Sfântu-Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...