Tocmai te-ai mutat în noua ta casă, pe care ai decorat-o așa cum ți-ai dorit. Însă, atunci când te muți într-un loc nou, nu trebuie să ții cont doar de aspect, ci și de siguranța ta și a familiei tale. Tocmai de aceea, trebuie să faci tot ce poți pentru a te asigura că locuința ta este una sigură și ferită de hoți. Iată trei metode care pot fi implementate ușor și care vor aduce o siguranță sporită în noua ta casă.

Cum să îți faci casa o adevărată “fortăreață” pentru hoți?

  • Alege o ușă de intrare bine securizată

Hoții sunt din ce în ce mai ingenioși. Dacă vrei ca tu, familia ta și bunurile voastre să fie în siguranță, este esențial să alegi o ușă de intrare sigură. Este recomandat să fie o ușă de metal și trebuie să se țină cont de numărul de yale, tocărie, cilindru sau butuc, dar și de balamale sau zăvor. 

Cu cât sunt luate mai multe măsuri de siguranță, cu atât i se va face viața mai grea spărgătorului. El va fi ori descurajat de măsurile de securitate luate, ori totul va dura mai mult și vor crește astfel șansele să fie prins.

Sfat: este extrem de important ca balamalele, o zonă vulnerabilă a ușii să fie blocate de cadrul ușii.

  • Instalează camere de supraveghere

O altă metodă prin care poți să te asiguri că hoților le va fi greu să pătrundă în casa ta este achiziționarea unor kituri de supraveghere performante – spre exemplu, cei de la A2t.ro pun la dispoziție aparatură de calitate la prețuri rezonabile. Dacă vrei să fii sigur că vei avea la dispoziție imagini de calitate, care chiar vor permite ca poliția să identifice pe cei vinovați, este important să alegi aparatura cea mai bună.

Bonus, o cameră de supraveghere are și rolul de a preveni eventuale spargeri. Dacă un hoț va vedea că există camere la locuința ta, cel mai probabil va ezita să acționeze. Ai toate avantajele câtă vreme vei alege aparatura potrivită.

  • Montează-ți lumini în fața casei

De cele mai multe ori, spargerile au loc când nu ești acasă și, evident, hoții preferă să acționeze noaptea, pentru că, datorită întunericului vor atrage mai puțină atenție asupra lor. Cu toate acestea, există o măsură pe care o poți lua pentru a le face viața mai dificilă.

Dacă îți vei monta lumini în curte și le vei aprinde mereu seara, atunci curtea ta și partea din față a casei nu vor mai fi mediul pe care îl dorește orice hoț. Din contră, oricine va putea vedea ce se întâmplă acolo. Mai mult, așa te vei asigura și că, dacă totuși hoțul va intra, camera ta de supraveghere va putea avea o imagine mult mai clară, având o luminozitate excelentă.

Așadar, dacă vrei ca locuința ta să fie una sigură și de care hoții vor sta deoparte, este important să te pregătești din timp și să iei măsurile necesare. Nu uita că vigilența este întotdeauna importantă, dar dacă vei implementa cele scrise mai sus, te vei simți în siguranță.

sursă foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here