Top zece modele de maşini vândute în 2018 în ţara noastră. Dacia Logan, lider de neclintit!

Dacă vorbim despre topul celor mai vândute maşini din România în anul ce tocmai a trecut, putem spune că Dacia Logan este lider detaşat, urmat îndeaproape de Duster şi Sandero.

Lupte aprige s-au dus între Skoda Octavia şi Renault Clio pentru cea mai vândută maşină de import, Skoda fiind într-un final declarată câştigătoare.

Potrivit datelor raportate de DRPCIV, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de peste 130.000 de unităţi, asta însemnând cu 23% mai multe maşini înmatriculate în comparaţie cu anul 2017.

Cu toate acestea, cifrele nu au produs surprize majore în ceea ce priveşte clasamentul modelelor vândute, aşa cum ne informează Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Din punct de vedere al mărcilor, Dacia rămâne lider retaşat cu o creştere de 29%, adică cu peste 51.000 de unităţi vândute. Locul doi i-a revenit mărcii Volkswagen, după o luptă aprinsă cu Skoda şi Renault, care au ocupat locurile trei, respective patru.

Ford şi Opel şi-au adjudecat locurile cinci şi şase, iar pe locul şapte s-a aflat Hyundai care, în comparaţie cu anul 2017, a reuşit să depăşească Toyota. Ultimele două locuri sunt ocupate de Suzuki şi Fiat.

Din punct de vedere al modelelor, Dacia Logan nu s-a clintit de pe primul loc, urmat de Duster şi Sandero, care au completat podiumul. Locul patru şi de asemenea,cea mai cumpărată maşină de import a rămas Skoda Octavia, urmată de Renault Clio. Locul şase i-a revenit modelului Logan MCV.

Pe locul şapte s-a situat Volkswagen Polo, urmat de Renault Megane. Ultimele două locuri le-au revenit modelelor Skoda Rapid şi Ford Focus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here