La nivelul Guvernului României se discută, orele acestea, despre alte măsuri ce va trebui luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului în ţară.

Una dintre aceste măsuri ar fi, potrivit recomandărilor dr. Raed Arafat (foto), secretar de stat în Ministerul de Interne, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând de mâine şi până după Paşti, în 21 aprilie inclusiv.

Deocamdată, premierul Ludovic Orban ar înclina să nu ia o astfel de măsură extremă, dar e foarte probabil că se va ajunge şi aici.

De altfel, mai multe instituţii de învăţământ superior din ţară au şi stopat cursurile, pentru diferite perioade de timp.

„Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat prim-ministrul Orban, pentru postul TV Digi24.

O decizie în acest sens va fi luată, probabil, în această după-amiază.

Actualizare, ora 19,30 – Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă se prelungeşte. Discuţiile continuă încă, la această oră. Nu se mai pune, însă, problema dacă să se închidă sau nu şcolile din ţară, ci doar pe cât timp să fie închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here