Scriam, acum mai puţin de o săptămână, despre un gest extraordinar făcut de nişte tineri din satul Bărbăteşti, comuna Cocu, judeţul Argeş, care s-au apucat să-i construiască o cămăruţă unui bătrân singur pe lume, silit de vicisitudinile vieţii să-şi trăiască bătrâneţile într-o remorcă ruginită.

Alina Bumbac, o tânără din sat care se pregăteşte, la Piteşti, să devină asistentă medicală, a mobilizat mai mulţi tineri şi adulţi din sat, spre a-i construi o odaie lui moş Vlădilă, zis Lordul, un bătrân de aproape 70 de ani, singur pe lume, căruia i-a ars casa într-un incendiu.

Această ruginitură e, deocamdată, „casa” lui moş Vlădilă din Cocu

În ciuda tuturor scepticilor şi în ciuda tuturor comentariilor răuvoitoare, Alina şi camarazii ei întru fapte bune s-au apucat de treabă.

Iar azi, la ora redactării acestor rânduri, căsuţa lui moş Vlădilă deja a căpătat contur, după cum se vede şi din imagini.

Apropo de comentariile răutăcioase, ori răuvoitoare de-a dreptul: s-au găsit o grămadă de săteni care să-l judece pe bietul bătrân şi să-i scoată la iveală toate metehnele şi cusururile.

Voluntarii grupaţi în jurul Alinei Bumbac n-au plecat urechile la clevetirile unora şi s-au apucat de treabă

Ca şi cum n-am avea fiecare dintre noi aşa ceva. Exact ca în zicala cu ridicatul pietrei.

Cu mult mai puţini au fost aceia care chiar s-au îndurat să ajute cu câte ceva. Între ei, fapt lăudabil, inclusiv primarul din comună, Gheorghe Ţucă (PSD).

Alina Bumbac şi cei ce i s-au alăturat nu i-au luat, însă, în seamă pe consătenii câinoşi la suflet şi şi-au văzut de treabă.

Foarte probabil, la venirea iernii, bietul moş Vlădilă va avea odaia lui, în care nu va mai bate vântul, ca prin coviltirul remorcii ruginite unde doarme încă, şi în care va putea să-şi trăiască restul zilelor în condiţii demne de o fiinţă umană.

Odaia bietului bătrân a căpătat deja contur

Mai e, însă, ceva de muncă, mai sunt lucruri de pus la punct, mai e nevoie de tot felul de mici obiecte (prize, întrerupătoare, o sobă, veselă, un dulap, o masă etc).

Aşa că, dacă vreţi şi dumneavoastră să-l ajutaţi pe acest bătrân să întâmpine iarna în cămăruţa lui, nu în remorca rece şi insalubră unde-şi duce zilele acum, aveţi la dispoziţie contul bancar: RO26BACX0000001927039000, deschis pe numele Alinei Bumbac.

Alina vă va informa, pe fiecare dintre dumneavoastră, pe ce anume s-au cheltuit banii donaţi.

Pentru donaţii în obiecte, de trebuinţă într-o casă, o puteţi suna direct pe Alina, la telefonul 0741 309 166. Sau o puteţi contacta prin intermediul contului ei de Facebook.

La final, o ultimă informaţie, aşa, de fapt divers: niciunul dintre mulţii politicieni locali, aflaţi în campanie electorală şi care promit oricui stă să-i asculte că nu mai pot pune capul pe pernă de grijile pe care şi le fac pentru argeşeni, n-a mişcat un deget în acest caz, concret, în care un bătrân neputincios are nevoie de ajutor.

Niciunul! Credeţi că a venit careva să ajute la turnat betonul, sau la făcut mortarul, sau la ridicat căpriorii?

Cu numai a suta parte din banii cheltuiţi în această campanie electorală, problema lui nea Vlădilă ar fi putut fi rezolvată.

sursa foto: Alina Bumbac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here