Aseară, Timișoara și zona metropolitană adiacentă au intrat în carantină timp de șapte zile, decizie luată de către autoritățile locale, după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Spitalele din Timișoara au peste 438 de persoane internate cu COVID-19, dintre care 45 de persoane se află la Terapie Intensivă, iar în ultimele 24 de ore trei dintre aceste persoane au decedat.

Unul dintre decedaţi, artistul Adi Bărar, fondatorul cunoscutei trupe rock Cargo din localitate, care s-a stins chiar în această dimineaţă.

Elevii se vor întoarce la cursurile online după ce toate școlile au fost închise, iar magazinele se vor închide toate la ora 20. Toți locuitorii vor putea ieși din casă numai pe bază de declarație și cu un motiv foarte bine întemeiat.

De asemenea, şi în Capitală au fost reintroduse restricţii suplimentare, ca urmare a creşterii ratei de infectare.

Printre restricţii se numără închiderea restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, dar şi a teatrelor şi cinematografelor.

În judeţul Argeş situaţia epidemiologică e net mai bună, în sensul că rata de infectare e subunitară, astfel că rămânem în continuare în zona verde, din acest punct de vedere.

sursă foto: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here