Localnicii din Timişoara sau vizitatorii oraşului au, începând de azi, posibilitatea de a accesa gratuit internetul în toate tramvaiele, autobuzele, troleibuzele din oraș, au anunțat reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara.

Ba chiar şi la bordul vaporaşelor de agrement de pe Bega, dintre care, unele, fac şi oficiul de mijloc de transport local de călători, există internet fără fir gratuit pentru pasageri.

„185 de mijloace de transport în comun din Timişoara sunt dotate cu aceste echipamente”, anunţă azi site-ul Ştirile Transilvaniei.

185, adică aproape toate, mai puţin cele la limita pragului de casare.

„Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit, orice posesor de smartphone, tabletă sau latop… trebuie doar să activeze Wi-Fi-ul, să caute reţeaua STPT şi să dea Accept”, au mai scris azi colegii noştri de la Ştirile Transilvaniei din Deva.

La Timişoara poţi naviga pe internet şi de la bordul mijloacelor de transport în comun

Mai trebuie spus că la Timişoara biletele de călătorie se pot plăti electronic, cu cardul sau cu telefonul, la bordul mijlocului de transport ales, de cel puţin doi ani de zile.

Foarte puţină lume, acolo, mai foloseşte clasicul bilet de hârtie.

În plus, abonaţii societăţii din Timişoara omoloage Publitransului de la noi pot închiria gratuit biciclete şi/sau trotinete electrice, gratuit, numai în baza cardului de abonat la transportul local.

La Piteşti… nu mai detaliem, că iar o să ni se spună că nu are sens să ne comparăm cu Timişoara. Bun, de acord, noi suntem în sud, Timişoara e în vest etc.

Dar măcar nişte compostoare electrice/electronice putem avea şi noi pe toate autobuzele Publitrans din oraş?

Că pe multe dintre ele – pe cele mai multe, din cât am putut vedea – mai sunt folosite nişte compostoare mecanice, metalice, urâte, dizgraţioase, neestetice, relicve ale unor vremuri pe care le credeam duse.

Care, pe deasupra, mai şi rup biletul atunci când vrei să îl scoţi din compostor.

Să mai spunem că mijloacele de transport în comun din Timişoara sunt, majoritar, electrice (ca şi la Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Turda, Alba-Iulia, dar şi Râmnicu-Vâlcea etc), în vreme ce la Piteşti n-am trecut încă de stadiul de Solaris pe motorină.

Să vedem cât va mai dura până când primarul de cuvânt nou ales îşi va aminti de ce-a promis în campania electorală, legat de transportul în comun. Dacă nu-şi va aminti, o să-i reamintim noi.

Până atunci, însă, oricine vine la Piteşti de la Timişoara şi urcă într-un autobuz Publitrans ce duhneşte a motorină, va râde cu gura până la urechi de halul de înapoiere în care suntem.

surse foto: www.stiriletransilvaniei.ro, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here