Janalău, Argineanu, Parpangel, Slobozeanu, Baroreu, Satana, Urgia şi Zavistia şi-au dat, în această după-amiază, mâinile, într-un spectacol de zile mari la doi paşi de sediul Poliţiei din Câmpulung.

O gaşcă desprinsă parcă din Ţiganiada lui Ion Budai Deleanu a făcut un scandal monstru la uşa instituţiei, din cauză că un june din comunitate ar fi atentat, fără aprobare, la pudoarea unei pirande de numai 15 ani.

A ieşit de aici…cam ce scria Budai Deleanu: halimai mare…ce distanţare socială, ce coronavirus, ce prevenţie…nimic n-a contat în faţa staborului ad-hoc.

Iată cum descrie situaţia biroul de presă al Poliţiei Argeş:

„Persoanele au fost legitimate de către echipe mixte de polițiști și jandarmi argeșeni.

Ca urmare a faptului că cei în cauză nu respectau prevederile ordonanțelor militare cu privire la numărul de persoane care se aflau împreună, în spațiul public, precum și a faptului că se manifestau gălăgios, polițiștii au aplicat zece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.500 de lei.

Aspectele s-au petrecut pe fondul verificărilor cu privire la plecarea voluntară a unei minore de 15 ani, din localitatea Berevoești, sesizată în cursul acestei zile.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, minora a fost depistată pe raza localității Țițești, la locuința unui bărbat de 25 de ani, cu care avea o relație de prietenie.

Pentru efectuarea verificărilor, minora, împreună cu membrii de familie, s-au deplasat la sediul Poliției Municipiului Câmpulung, împrejurare în care, în apropierea sediului unității, s-au prezentat și membri ai familiilor persoanelor implicate.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

  • 5 sancțiuni conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, în valoare totală de 2.500 de lei
  • 5 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de urgentă, în valoare totală de 16.000 de lei.

Atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă, și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Reamintim că, începând cu ziua de 26 ianuarie a.c., în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Totodată, au intrat în vigoare prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore”.

sursa foto: Ziarul din Muscel/Mihaela Ivaşcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here