După ce învinseseră atât de categoric în deplasare (scor 3-0), pe argentinienii de la River Plate Buenos Aires, cei la Palmeiras Sao Paulo se şi vedeau în finala Copa Libertadores, considerând, probabil, jocul retur, disputat azi dimineaţă, devreme, o simplă formalitate.

N-a fost deloc aşa. River Plate a venit în Brazilia decisă să câştige şi, de ce nu, să se califice.

Iar brazilienii, se pare, şi-au subestimat adversarul. Într-atât de tare încât la pauză River avea deja 2-0.

Mai mult, la câteva minute de la reluare, a marcat şi golul 3, anulat, însă, de arbitrul uruguayan Ostojich supă consultarea VAR, din cauza unui ofsaid infim.

Pe teren fusese, până atunci, o singură echipă: River Plate. Cei de la Palmeiras au început să mai joace câte ceva abia după ce glonţul ratării calificării le-a fluierat pe la urechi.

Chiar şi aşa, tot River Plate a avut ocazii de a marca şi în partea a doua. Argentinienii putea primi chiar şi un penalty, pe final, dar arbitrul a decis că nu e cazul, după consultarea imaginilor video.

Ofsaidul care a dus la anularea golului 3 al argentinienilor

Palmeiras s-a calificat, dar cu nişte emoţii imense şi, probabil, de acum încolo nu-şi va mai considera niciun adversar dinainte învins.

Cealaltă finalistă se va decide la noapte, după un alt duel braziliano-argentinian: FC Santos-Boca Juniors Buenos Aires. În tur, în Argentina, prima manşă s-a încheiat la egalitate, 0-0.

În imaginea de sus, primul gol al lui River Plate, marcat de paragayanul Rojas, cu o splendidă lovitură de cap, după un corner.

sursa foto: capturi video SBT TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here