Theresa May a demisionat din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii

Date:

Share post:

Premierul britanic, doamna Theresa May, şi-a anunţat azi demisia din funcţie, aşa cum se bănuia. Demisia va intra în vigoare în 7 iunie.

Demisia dnei May vine ca urmare a faptului că nu a izbutit să convingă Parlamentul de la Londra să accepte, prin vot, ieşirea Marii Britanii din UE în termenii acordului negociat cu autorităţile europene.

„Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină acordul Brexit, dar din păcate, nu am reuşit acest lucru… este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi (de ieşire din Uniune – n.r.)… Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie.

Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare…

…Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit. Succesorul meu va trebui să ajungă la un consens. Consensul va fi posibil, dacă ambele părţi implicate în dezbatere vor fi capabile de compromisuri”, a declarat Theresa May, citată de agenţia de presă France Presse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular