Textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care va fi depusă mâine de Opoziţie

Date:

Share post:

Formaţiunile de opoziţie (PNL, USR şi PMP) au redactat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care urmează să fie depusă mâine şi citită în şedinţa de plen a celor două camere de luni.

Moţiunea de cenzură se numeşte: „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”.

Redăm mai jos fragmentele cele mai semnificative din textul moţiunii respective, care ar putea duce la demiterea Guvernului Dăncilă, în cazul în care Parlamentul o va adopta.

Ţinând cont de actuala configuraţie a Parlamentului şi de ultimele plecări din PSD, practic, voturile Opoziţie, plus cele ale UDMR şi celorlalte minorităţi, ar putea determina căderea Guvernului.

Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României

Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie să fim puternici, azi mai mult ca oricând.

Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională.

Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România.

Justiţia nu este nici despre Dragnea şi nici despre Tudorel! Justiţia este despre o societate matură şi dezvoltată, care funcţionează după reguli şi după valori. Fără o justiţie independentă şi funcţională, nu vom putea spera la nimic bun!

Domniile voastre nu aţi respectat niciuna dintre obligaţiile asumate în faţa Parlamentului, în temeiul art.103 din Constituţie! Aţi promis ,,Justiţie în slujba cetăţeanului!” şi negaţi prin ceea ce aţi făcut independenţa Justiţiei – pe care luptaţi din toate puterile să v-o aserviţi!

Doamnă prim-ministru, atunci când aţi fost învestită, documentul aprobat de Parlament se numea ”Programul de Guvernare 2018-2020”. Toate acţiunile Guvernului condus de dumneavoastră au transformat acest document, cu caracter de lege, în ”Programul de Guvernare după anul 2021 …”, deoarece toate angajamentele au fost amânate după această dată!

Salariile cresc după anul 2021, pensiile cresc după anul 2022, autostrăzi şi căi ferate nu se construiesc decât după anul 2021, construcţia spitalelor regionale va începe tot după anul 2021.

În acest context, de dispreţ total faţă de programul cu care aţi fost învestită, putem să considerăm că, în temeiul art. 103 din Constituţia României, sunteţi demisă de drept şi puteţi să vă încercaţi norocul după anul 2021…

Remanierile succesive nu au făcut decât să ne demonstreze că pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, cu care sunt umiliţi tinerii care au crezut în zicala „cine are carte, are parte”.

Şi tinerii pleacă! 23% dintre ei spun că au de gând să plece din ţară în următorul an, iar aproape jumătate în următorii cinci ani. Sărăciţi prin politicile voastre incompetente nu doar românii, ci chiar România, de viitorul ei!

Deşi prin Guvernele PSD-ALDE s-au peridat peste 70 de miniştri, în mai puţin de doi ani, calitatea actului de guvernare a scăzut constant, de la un Guvern la altul, efectele văzându-se în economie, în educaţie, în sănătate sau în modernizarea ţării, care s-ar fi putut face cu miliardele de euro din fondurile europene gratuite (neaccesate – n.r.).

Aţi utilizat remanierile guvernamentale pentru a păcăli populaţia că lucrurile se vor schimba în bine, de mâine, de poimâine sau din 2021. În fapt, împărţeala de scaune guvernamentale nu a fost decât rezultatul răfuielilor şi împărţelilor, în stil mafiot, între găşti infracţionale în interiorul principalului partid de guvernare.

Aţi girat o ultimă remaniere de guvern, însă constatăm că cei mai neperformanţi miniştri stau în continuare bine ţintuiţi în scaunele lor…

Doamna Carmen Dan, ministrul care a dirijat în miez de noapte tunurile cu apă, bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor români paşnici, împotriva copiilor şi mamelor, pe care Poliţia şi Jandarmeria ar fi trebuit să-i apere, nu să-i gazeze şi brutalizeze, este, în opinia dumneavoastră, un ministru de apreciat.

Petre Daea, groparul zootehniei româneşti, care se plimbă prin târguri şi degustă pastramă şi must, în vreme ce sute de mii de porci sunt eutanasiaţi, iar mii de familii au rămas fără porc de Crăciun, este expresia competenţei marca PSD.

„Iexcelenţa” sa, Tudorel Toader, această icoană la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi prin planul de golire a puşcăriilor, este un alt mare sinistru, considerat ministru, pe care toţi infractorii din România îl apreciază, iar oamenii oneşti se simt umiliţi numai la auzul vocii domniei sale.

Eugen Teodorovici, ministrul care încă mai confundă ministerul cu discotecile, vă este util ca trompetă anti-europeană, atunci când vreţi să-i sancţionaţi pe românii plecaţi la muncă în străinătate. Pentru că au îndrăznit să protesteze împotriva Guvernului, l-aţi trimis să propună guvernelor partenere restricţii de neimaginat în calea libertăţii de circulaţie a lucrătorilor europeni.

Dispreţuiţi şi detestaţi românii care-şi câştigă singuri existenţa, în străinătate sau acasă, şi sunt independenţi de pomenile Guvernului…

Aţi venit la guvernare găsind o visterie plină, pe care aţi golit-o şi chiar aţi cheltuit şi bani în avans, pe anul următor. I-aţi împrumutat pe români cu zeci de miliarde şi nu aţi construit nimic!

Ce aţi făcut cu toţi banii pe care i-a creat economia sau i-aţi împrumutat, este greu de spus! Nimeni nu vede creşterea economică, nicăieri! Salariile au crescut doar pe hârtie, iar pentru cei mai mulţi angajaţi ceea ce au câştigat a fost anulat de inflaţie.

Majorările de pensii au fost spulberate de creşterile de preţuri, iar copiii aproape că nici nu există pentru politicile guvernamentale.

Alocaţia de stat pentru copii nu asigură nici trei covrigi cu susan pe zi! Aţi împrumutat bani de la organismele financiare internaţionale, chiar dacă dobânzile au crescut considerabil.

Aţi împrumutat bani de la băncile din România lăsând mediul privat fără surse financiare de dezvoltare. Ce bancă mai creditează astăzi un IMM sau un plan de business îndrăzneţ, atunci când Guvernul vine şi aspiră toate resursele disponibile în piaţă?

V-aţi împrumutat şi de la populaţie, pentru că nimeni nu mai are încredere să împrumute acest Guvern. Aţi ajuns să confiscaţi până şi banii companiilor de stat profitabile care, în loc să investească în tehnologii, sunt condamnate să fie vândute la preţ de fier vechi sau pe un dolar.

Să ne ferească bunul Dumnezeu de o frânare bruscă a economiei, căci voi aţi tăiat centurile de siguranţă şi le-aţi aruncat pe geam. Aţi spart până şi puşculiţa copiilor şi aţi consumat banii din ea!

Doamnă prim-ministru, am înţeles foarte bine de ce nu vă pasă de starea sistemului de sănătate din România, atât timp cât majoritatea şefilor şi colegilor dumneavoastră de partid, atunci când strănută mai tare, dau repede fuguţa în străinătate ca să se trateze.

Miniştrii PSD-ALDE nici măcar nu au curajul să treacă pragul unui spital din România, pentru că ştiu foarte clar că, de la uşă, există riscul să se îmbolnăvească, din cauza bacteriilor care mişună nestingherite prin spitale!

Spitalele româneşti sunt un teren de luptă, un teatru de război între microbi, nesimţire, neglijenţă şi oameni fragili. Dinspre minister nu există niciun plan de acţiune pentru scăderea ratei de infecţii intraspitaliceşti, deşi din lumea medicală, mai multe voci cu experienţă şi autoritate în domeniu, indică cu subiect şi predicat măsurile care ar trebui luate pentru a stopa acest flagel naţional.

În acest caz nu vorbim doar de incompetenţă şi lipsa fondurilor. Vorbim, pur şi simplu, de rea-voinţă şi nepăsare…

Furaţi bani de la pensionari, pentru a doua oară într-un singur an! Mai întâi, atunci când aţi încălcat grosolan legea şi aţi amânat indexarea cu şase luni, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

Tot prin nerespectarea legii, Guvernul taie pentru a doua oară pensiile a peste cinci milioane de români prin amânarea aplicării legii, în anul 2019. Începând 1 ianuarie 2019, PSD-ALDE taie în medie circa 102 lei pe lună din pensia fiecărui român, drept pe care pensionarii îl aveau prin Legea pensiilor, care este încă în vigoare, adică prin indexarea cu 100% creşterea preţurilor şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut…

Nu ar trebui să fiţi tristă că doamna Olguţa Vasilescu a rămas fără scaun de ministru. Nu este şomer, ci deputat! După ce a garantat o lege inechitabilă a salarizării şi a băgat pe gâtul majorităţii parlamentare o lege a pensiilor foarte injustă, fără analize de impact, fără surse de finanţare, fără dreptate pentru cei care au contribuit o viaţă întreagă, doamna Vasilescu ar trebui să stea mult timp în afara Guvernului şi a politicii.

Aţi făcut praf cel mai important principiu care stă la baza sistemului public de pensii, principiul contributivităţii. Aţi creat un val uriaş de aşteptare în rândul pensionarilor, fără să le spuneţi că legea propusă de PSD-ALDE urcă cheltuielile cu pensiile de la 6% din PIB în 2018, la 11% din PIB în 2022″, se arată în textul moţiunii.

Votul asupra moţiunii de cenzură de mai sus ar urma să fie exprimat joia viitoare.

Nota redacţiei – Sublinierile de aparţin.

sursa foto: Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...