Ca reacție rapidă după starea de alertă declanșată în ultimele zile la nivelul sistemului de sănătate argeșean, fundația Gaudium a organizat în această dimineață o testare de urgență a personalului și a bolnavilor din Spitalul Călinești.

Spitalul Călinești este unitatea medicală în care lucrează și în care a fost prezentă la muncă până la începutul acestei săptămâni soția medicului piteștean confirmat ca fiind infectat stat cu virusul COVID-19.

Având în vedere îngrijorările reale ale personalului medical din această structură, precum și situația extrem de gravă a pacienților internați la Călinești, toți reprezentând cazuri paliative (bătrâni cu numeroase tipuri de comorbidități), am considerat testarea derulată în această dimineață ca fiind o prioritate. Ea s-a realizat în cadrul unui parteneriat între unitatea medicală reprezentată de directorul Camelia Șerb, Fundația Gaudium și Spitalul Sanador, costurile pentru testarea personalului medical fiind acoperite de spital, iar cele pentru testarea pacienților fiind acoperite de fundația noastră.

?Mulțumim conducerii Spitalului Clinic Sanador care a acceptat această organizare rapidă în contextul creat și a disponibilizat alte resurse în această dimineață pentru clarificarea tabloului clinic al unității medicale argeșene.
?Au fost testate, în total, 81 de persoane. ‼️

?De asemenea, ieri, alte 10 cadre medicale din Argeș, identificate ca fiind vulnerabile, au fost testate tot în sistem PCR în cadrul parteneriatului dintre Gaudium și Sanador.

?De asemenea, 50 de teste rapide au fost predate conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș pentru a verifica starea de sănătate a forțelor din prima linie.

Ne manifestăm speranța că rezultatele vor ieși negative și că teama care a pus stăpânire pe sistemul medical din Argeș se va mai risipi într-o perioadă extrem de tulbure și cu puternică încărcătură emoțională. Să ne revedem sănătoși!

Sursa: fundația Gaudium

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here