Terorismul e OK dacă e contra Rusiei

Date:

Share post:

Azi dimineață, miercuri 6 aprilie curent, Drăghici Bogdan a decedat la volanul mașinii sale, pe care a înfipt-o conștient și voluntar în gardul Ambasadei Federaței Ruse din București. Incidentul survine după ce ieri, activistul Mihail Bumbeș a pus în scenă un show simbolic (a se citi circ gratuit) în fața aceleiași ambasade.

Drăghici a acționat după tiparul atentatorilor solitari care-și maschează ideologic propriile renunțări. Sunt evenimente greu de prevenit, deoarece oricât ai umfla bugetele structurilor de intelligence, nimeni nu poate anticipa în timp util când și la cine fluctuațiile psihice se sublimează în impuls social violent de tip spectacol.

Acțiunea lui Drăghici este un act terorist, chiar dacă presa din România și autorițile se feresc ca dracu de tămâie de această încadrare. Dincolo de gestul inutil și prostesc al răposatului, se naște întrebarea dacă nu cumva mas-media românești cauționează/justifică actele teroriste în funcție de interesele propagandei de război.

Va deveni controversatul președinte al Asociației TATA, condamnat în primă instanță pentru violarea unui minor (propria fiică) un erou antiputinist? De ce nu? Totul pentru frontul din Ucraina, totul pentru victoria lui Zelenski!

Nota redacţiei – Între timp, zilele acestea lumea civilizată e oripilată de crimele de război comise de armata rusă în Ucraina, crime care au început să fie cunoscute după descoperirile macabre făcute la Bucha (Bucea).

Despre atrocităţile comise de armata rusă de-a lungul timpului, care au culminat zilele astea cu masacrele din Ucraina, puteţi citi pe larg, într-un articol publicat de site-ul în limba română al postului de radio Europa Liberă, accesând link-ul de mai jos:

https://romania.europalibera.org/a/bucea-crime-razboi-rusia/31785246.html

Autorităţile române nu consideră actul relatat aici ca fiind unul terorist, ci, pur şi simplu, un act nesăbuit al unui ins cu probleme psihice.

sursa foto: Human Rights Watch

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...