Terapia Intensivă Mobilă de la Judeţeanul din Piteşti, plină ochi cu bolnavi Covid

Date:

Share post:

Creşterea exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele zile a dus la ocuparea tuturor paturilor disponibilă în secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) de la multe spitale din ţară.

Chiar dacă în judeţul Argeş situaţia epidemiologică e clar mai bună decât în multe alte judeţe ale ţării, secţia mobilă de ATI din curtea Spitalului Judeţean din Piteşti s-a umplut.

S-a umplut, în principal, cu pacienţi din alte judeţe, care nu pot fi trataţi la spitalele din zona lor, pentru că acolo nu mai sunt locuri libere.

„În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), funcționează, din nou, la capacitate maximă.

De această dată, la Pitești, toți pacienții tratați în unitate au fost aduși cu ambulanțele, prin transfer, de la spitale din Ialomița, Sibiu, București, Vâlcea și Caraș-Severin.

Din prima săptămână a lunii septembrie și până noaptea trecută(13-14 octombrie), în unitate nu au mai fost tratați pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Reamintim că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a devenit funcțională pe data de 31. 07.2020, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Construită pe structura unei semiremorci de tip TIR, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică”, a transmis azi după-amiază biroul de presă al Spitalului Judeţean Argeş.

sursa foto: Spitalul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular