Aproape sigur, titlul de mai sus îi va oripla pe cei mai mulţi dintre cititorii noştri.

Nu am promovat până acum astfel de exprimări contondente, marinăreşti, de tip Traian Băsescu, pe acest site.

Dimpotrivă, am folosit mereu persoana a doua plural şi apelativele domnul/doamna, în articolele noastre.

Azi, însă, ministrul Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici (îl ţinem în continuare de domn, deşi poate că n-ar mai fi cazul), ne obligă să titrăm în alt registru decât în cel al politeţii.

Iată şi motivele: după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea bugetului pe anul în curs, în dezbaterile din comisii pe tema aceasta, dl Florin Cîţu, senator PNL, a încercat să supună analizei nişte amendamente.

Nu are relevanţă ce fel de amendamente sau despre ce. Relevantă e, însă, atitudinea ministrului de Finanţe, dl Eugen Teodorovici (PSD).

Vizibil enervat că senatorul liberal nu acceptă ca legea bugetului să treacă prin Parlament ca trenurile rapide prin gara Chitila, ministrul Teodorovici i s-a adresat cam aşa:

„Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Cam ăsta e nivelul unei discuţii despre legea bugetului de stat, purtată în Parlamentul României.

Acesta e discursul unui ministru din Guvernul unei ţări europene a anului 2019, în speţă România.

Mai are sens să spunem că, în orice ţară civilizată din lume, un ins precum acest ministru Teodorovici ar fi fost silit să demisioneze în secunda doi şi să nu mai fie în viaţa lui mai mult decât, să zicem, administrator de bloc?

Ca să îl parafrazîm pe însuşi ministrul Teodorovici, îi spunem şi noi că, după ce că e incompetent şi nepriceput, mai e şi bădărăn şi mojic.

sursa foto: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here