Tentativă de jaf asupra unui camionagiu argeşean, într-o parcare din Berlin

Date:

Share post:

Un şofer de camion de la o firmă din Piteşti a tras spaima vieţii lui, alaltăieri, în rasthof (un fel de parcare) Avus, de la marginea Berlinului, după ce a fost ţinta unei tentative de jaf din partea unor conaţionali.

„Am mai auzit de la alţi colegi, şi români, şi străini, despre tot felul de lucruri de acest gen… mie mi s-a întâmplat pentru prima dată”, ne-a spus şoferul respectiv, Dan N.

Iată povestea păţaniei sale, spusă de om însuşi:

„Eram în cabina camionului, într-una din pauzele obligatorii. La un moment dat, văd doi sau trei ţigani care se tot învârteau în jurul camionului meu.

O dată, de două ori, de trei ori… am făcut imprudenţa să cobor din cabină, pentru că îmi era teamă că îmi taie prelata, în spate, şi fură ceva de acolo.

M-am dus la ei, am auzit că vorbeau româneşte şi i-am întrebat ce caută la camionul meu. Mi-a răspuns unul dintre ei că nu caută nimic, că-s şi ei transportatori. Au arătat cu degetul către o dubiţă înmatriculată în Polonia.

Apoi, deodată, am auzit scârţâitul pe care îl face scara cabinei atunci când cineva calcă pe ea. Am fugit imediat la cabină. Un altul, un ţigan masiv, tocmai îmi luase telefonul de pe bord.

Am ţipat la el şi am avut noroc că individul, prins în flagrant, mi-a dat telefonul înapoi. Au fugit imediat cu toţii, dar la bordul unui Audi Q7.

Am sunat la 112, poliţia germană a venit prompt şi a întocmit toate documentele necesare.

Un poliţist mi-a spus că vor da maşinile în urmărire. Am apucat să memorez şi să le dau poliţiştilor numărul de înmatriculare al Audi-ului cu care au fugit ţiganii: IF XX DGA…să zici că-s de la Direcţia Generală Anticorupţie, ai dracu’…

Sper să citească şi alţi şoferi de TIR de pe Comunitate şi să se ferească de gaşca asta cu care am avut eu de-a face”, ne-a povestit dl Dan N.

Sfatul cititorului nostru către toţi cei care călătoriţi cu maşina în străinătate (sau şi în ţară): dacă observaţi astfel de comportamente ostentative, menite să vă facă să coborâţi din maşină, sub nicio formă nu coborâţi, dacă sunteţi singur în vehicul. Altminteri, riscaţi să fiţi jefuit.

sursa foto: Berlin Stadt Service, Germania

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...