Jucătoarea de tenis de câmp Ilona Georgiana Ghioroaie a câştigat, ieri, turneul de tenis de câmp din categoria ITF de la Monastir (Tunisia). Turneul a fost dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari.

Piteşteanca în vârstă de 20 de ani a câştigat în finală cu scorul 6-3, 4-6, 6-1 împotriva sportivei din Cehia Nikola Tomanova, sportivă venită din calificări.

Sâmbătă, românca a câştigat la Monastir şi proba de dublu. Perechea compusă din Ghioroaie şi italianca Miriana Tona a învins în finală echipa olandeză Dominique Karregat/Annick Melgers, cap de serie 2, cu scorul de 6-2, 6-2.

Jucătoarea din România are în palmares opt titluri la turnee ITF, toate la simplu. Plus cel obţinut la dublu, la Monastir, pe malul Mediteranei.

O evoluţie uimitoare

Ilona Ghioroaie
Ilona Ghioroaie

În vârstă de numai 20 de ani, piteşteanca Ilona Ghioroaie a urcat în doi ani aproape 400 de locuri în topul WTA și este noua senzație a sportului alb din România. În 2016 era pe locul 839 WTA, acum este pe 444.

„Fiecare meci jucat la turnee a contat în evoluţia mea. Cu siguranţă, primul titlu ITF câştigat la Chişinău va rămâne mereu un reper important.

De asemenea, una din principalele borne o reprezintă calificarea pe tabloul principal la turneul din Istanbul de 60.000 de dolari în aprilie 2018, unde, în tururile preliminare, am învins jucătoare foarte bune.

Totodată, la acest turneu am obţinut şi prima victorie în faţă unei sportive din Top 200.

Când m-am apucat eu de tenis îmi plăceau foarte mult Justine Henin, Kim Clijsters şi Maria Şarapova. Acum preferata mea este Serena Williams, datorită asemănării dintre stilurile noastre de joc, însă, am o admiraţie foarte mare pentru Halep, sunt impresionată de puterea şi dăruirea ei”, a declarat Ilona Ghioroaie pentru ziarul „Adevărul”.

sursa foto: Romania Tenis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here