Temerarii din Satu-Mare, care au fost la Polul frigului cu o Dacia Duster, au revenit azi acasă

Date:

Share post:

Soţii Kinga şi Attila Bertici din Satu-Mare, care plecaseră la jumătatea lunii trecute, cu o Dacia Duster de serie, în Siberia, spre cea mai friguroasă aşezare de pe Planetă, au revenit azi, cu bine, acasă.

Expediţia soţilor Bertici a izbutit, în premieră, să ajungă în satul siberian Oymyakon (Oimiakon), în data de 9 ianuarie, după care a urmat revenirea către ţară.

Pe drum, maşina a trebuit să facă faţă unor condiţii climatice de neimaginat; temperaturile au scăzut în Estul Siberiei până spre -60 de grade Celsius.

Maşina s-a comportat, însă, bine, a avut unele mici probleme în a funcţiona corect la astfel de temperaturi extreme, dar şi-a făcut cu brio treaba, demonstrând astfel nişte calităţi nebănuite ale maşinilor fabricate la uzina de la Mioveni.

Niciodată testate, până acum, în astfel de condiţii de frig teribil.

Spre cinstea lor şi a noastră, soţii Bertici s-au pozat, la Oymyakon, cu drapelul României şi nu i-au băgat în seamă pe cei câţiva care le-au reproşat acest lucru (au primit şi astfel de reproşuri, din păcate).

Tricolorul românesc, la Polul planetar al frigului, în mâinile celor doi compatrioţi

Traseul parcurs a fost Satu Mare – Lvov – Kiev – Togliatti – Samara – Ufa (Rusia) – Novosibirsk – Krasnoiarsk – Irkuţk – Ulan Ude – Iakuţk – Oimiakon, apoi, la înapoiere, Novosibirsk – Chita – Ekaterinburg – Perm – Nijni Novgorod – Moscova – Vilnius – Varșovia – Satu Mare.

Dacia Duster a parcurs, în această expediţie, aproximativ 26.000 km, beneficiind de reviziile planificate în service-uri ruseşti din oraşele Novosibirsk şi Ulan Ude.

Prima Dacia din istoria mărcii care ajunge Polul frigului, în plină iarnă

Încă de la intrarea în ţară, soţii Bertici au fost întâmpinaţi cu bun venit de grănicerii unguri şi români de la Vama Petea.

Iar acasă, la Satu-Mare, în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului, mai bine de 100 de localnici au venit şi ei să le ureze bun venit soţilor Bertici şi să-i felicite pentru performanţa lor.

Prieteni şi cunoscuţi (în frunte cu primarul din Satu-Mare) i-au felicitat pe soţii Bertici pentru reuşita lor şi le-au făcut diverse cadouri, care să le aducă aminte de expediţia de iarnă în Siberia.

Din păcate, cam puţină presă a fost de faţă, deşi, după părerea noastră, finalul acestei expediţii extraordinare ar fi meritat mediatizat mai consistent.

sursa foto: Facebook/Hello Siberia Expedition

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...