Telenovela de la Mioveni s-a încheiat, azi, după o (nouă) vizită a prefectului de Argeş, Emanuel Soare, la faţa locului.

Informasem că medicii şi asistentele de la Spitalul Orăşenesc din Mioveni au refuzat cu vehemenţă să accepte să trateze bolnavi de coronavirus, deşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş aşa decisese.

Dr. Horia Trăilă, şeful Spitalului din Mioveni, nu voia în ruptul capului să trateze bolnavi de coronavirus

Chiar managerul spitalului, dr. Horia Trăilă, declara că unitatea pe care o conduce nu poate trata cazurile de coronavirus, pe motiv că nu are dotările necesare. Iar medicii şi asistentele au ameninţat cu demisia in corpore.

Aseară, însă, secretarul de stat în Ministerul de Interne, dr. Raed Arafat, le-a atras atenţia cadrelor medicale de la Mioveni că e stare de urgenţă, că detaşările şi delegările sunt obligatorii şi că bolnavii de coronavirus trebuie trataţi la Mioveni. Altmineri, consecinţele vor fi de natură penală.

Prin urmare, azi doctorii şi asistentele au cedat, iar primarul Mioveniului, Ion Georgescu (nici el un partizan al spuselor doctorului Arafat) a venit azi după-amiază cu un comunicat împăciuitorist:

„În contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere ritmul alarmat de creștere al cazurilor de persoane infectate la nivel național, pe fondul deciziilor luate la nivel central și local, administrația Spitalului Mioveni și Consiliul Local se pregătesc pentru a putea primi și trata persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus.

Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acțiuni de reorganizare, dotare și dezinfectare a spațiilor din vechiul corp al spitalului Racovița, clădire aflată în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni.

În cele trei corpuri ale acestei clădiri, au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instațațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor.

Activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta și niciun fel activitatea din noul spital, iar personalul și pacienții din cele două clădiri vor avea intrări separate, spații și sectoare delimitate pentru a nu interacționa”, a informat primarul Georgescu.

Prefectura Argeş încă nu a confirmat încetarea „grevei” de la Spitalul din Mioveni, dar, probabil, o va face în această seară.

Potrivit informaţiilor noastre, neconfirmate oficial şi imposibil de verificat, deocamdată, ar exista, totuşi, la Mioveni, trei sau patru cadre medicale care au ales să demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here