Telenovela antrenorului Naţionalei de fotbal, la final. Alesul, Edward Iordănescu

Date:

Share post:

Telenovela care i-a ţinut în suspans pe cei mai mulţi microbişti, legată de desemnarea succesorului lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a Naţionalei de fotbal, s-a încheiat. Alesul Federaţiei este Edward Iordănescu, fiul fostului selecţioner Anghel Iordănescu.

În cărţi au mai fost, după cum am scris, şi foştii mari fotbalişti Adrian Mutu şi Ladislau Bölöni, însă, preferatul şefilor FRF a fost până la urmă Iordănescu junior. Noi bănuiam că va fi preferat Ladislau Bölöni, graţie carierei sale de antrenor mult mai consistente decât cele ale lui Adrian Mutu sau Edi Iordănescu.

Pentru noi, desemnarea acestuia din urmă ca antrenor al Naţionalei „mari”, devenite între timp tot mai mică, a fost o surpriză. Pentru scriitorul şi gazetarul Nicolae Badiu, însă, n-a fost niciuna. Iată mai jos care ar fi argumentele domniei-sale, aşa cum le-a expus chiar azi, pe pagina dumnealui de socializare.

Șahul din „fabrica de bani” … Bölöni, pionul de sacrificiu

„Nu-i subestimați pe oamenii din fotbal, nici pe fotbaliști, dar nici pe antrenori și mai ales, în niciun caz pe patronii de cluburi și pe manageri! Fotbalul este o industrie sportivă în care se câștigă bani grei și ca atare sunt întețite inteligențe speciale în administrarea materiei prime, respectiv a biologicului sportivilor angrenați la eforturi supreme, de pe urma cărora ies banii!

Am asistat în treacăt la negocierile FRF pentru angajarea noului antrenor al naționalei. Câtă șmecherie, câte mutări de șah, câte fente… pentru a se ajunge la o variantă premeditată de altfel, pusă la cale cu mult timp înainte! Antrenorul naționalei este foarte important pentru „fabrica de bani” – orice nominalizare la echipa națională aduce jucătorului respectiv o cotă de piață mai mare, bagă brusc milioane de euro în buzunarul unui patron sau impresar!

Interesele pentru numirea antrenorului naționalei de fotbal au fost dintotdeauna imense! S-a negociat cu Hagi, la mișto, cu Dan Petrescu, la mișto… dar fără supărare, pentru că făceau parte din „echipă”.

Bietul Bölöni nu era de-al casei… și el a luat în serios oferta, sfârșind printr-o dezamăgire și o tristețe fără precedent în viața lui, potrivit propriei mărturisiri! În urmă cu ceva vreme, Edi Iordănescu era dat afară de la FCSB de către Becali, în condițiile în care nu pierduse niciun meci (Ioan Andone fusese, la un moment dat, dat afară de la CFR Cluj-Napoca după ce câştigase campionatul şi calificase echipa în grupele Ligii Campionilor – n.n.) și avea un contract semnat în alb! Bizar! Ei bine, se făcea o mutare de șah!

Edi Iordănescu era „pus pe liber” pentru ceea ce avea să se întâmple, pentru ceea ce era proiectat, gândit la „masa verde” a „Fabricii de bani” ! El era alesul naționalei! Își va plăti cu siguranță datoriile și este foarte probabil să fie chiar cea mai bună variantă, având în vedere experiența și talentul lui!

C-așa-i în fotbal!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu trei mașini la Drăganu

Cu puțin timp în urmă, pompierii de la Detașamentul...

Vipers câștigătoarea Ligii Campionulor la handbal feminin

Vipers s-a impus în finala Ligii Campionilor la handbal...

Viorel Tudose: ”Să plece si Daniel Stanciu”

“Suntem de vină noi, că am permis să se...

Ferencvaros – Vipers, finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În această după-amiază, la Budapesta se va disputa finala...

A murit medicul Gheorghe Frățoaica

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o...

Vipers în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În prima semifinală a Ligii Campionilor la handbal feminin,...

Femeie luată de apă în sat Albești Ungureni

Pompierii au intervenit în localitatea Albești de Argeș, sat...

Cea mai importantă inițiativă regională privind digitalizarea a fost lansată în cadrul conferinței Cluj Innovation Days 

Cluj Innovation Days (CID), conferința anuală organizată de Cluj IT Cluster,...