Teatrul zilelor noastre: Alt festival piteștean. Tradițional

Date:

Share post:

  La Teatrul ”Alexandru Davila”, în maiu` vecin. Manifestare ajunsă la a douăzeci și șasea ediție. Oferind opt montări de studio. De la Chișinău, București, Brașov, Pitești, Vrața (Bulgaria), Vârșeț (Serbia). Plus un simpozion util pe tema teatrului de gen…     

  Dramă, comedie, și-n programul anului ăst. Caragiale, de pildă. Și ”Năpasta” lui.  Sau ”Urmuz”, dublu omagial (de la naștere și moarte). Apoi, regizori știuți, actori cunoscuți. Unii (Florin Piersic jr., Marius Bodochi, Ion Grosu, Alexandru Crîlov, Sandu Grecu, Ciulei fiul, Cioabă, Gavrilaș, de exemplu) mai mult.

Alții mai puțin. Dar la fel de apreciați pentru munca lor. Pentru efortu` de-a juca, regiza cu vocație, dăruire, ingeniozitate.

L-aș remarca, în context, pe studentu` (la Timișoara) Darie Doclean. Membru al echipei sârbe de la ”Sterija”, promițător foarte. Realmente, o mare plăcere să stau de vorbă cu el. Ori pe Simona Pop (de la poalele Tâmpei), expresivă nespus…

  Neîndoios, despre fiece spectacol și oricare dintre protagoniști ar fi ceva de scris. Eu aș mai aminti doar că directoru` manifestării fu Sebastian Tudor. Cândva, șef al instituției gazdă. Mi-aș permite însă o recomandare: mai multe piese-n program, mai mulți participanți pe scândură. Ca altădată, sporind faima evenimentului. Și atracția publicului, cert. Care, și acum, a umplut, benefic, sala ”Liviu Ciulei”, de sub acoperișu` edificiului piteștean de profil.

Semn că mai e, totuși, aplecare spre astă nobilă artă străveche. Chiar dacă barurile și cazinourile tot mai numeroase devenitu-i-au concurente asidue. Noi, fanii genului, suntem deja cu gându-n toamnă, la celălalt festival, închinat de manageru` Dan Tudor neuitatului Liviu Ciulei. Întrucât, ca mâine, Brumaru` următor ne chemă iară festivalier. De s-or ajunge banii și pentru el, de la Județ.

Că totu` ține, în fond, de politic, se știe de mult…

sursa foto: Facebook/Teatrul Alexandru Davila Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...