Sâmbătă şi dumincă, de la ora 19, în Sala Mare a teatrului „Alexandu Davila” din Piteşti, va avea loc premiera spectacolului Nevestele vesele din Windsor, după un text de William Shakespeare, în regia lui Matei Varodi.

Scenografia este asigurată de Miruna Varodi, traducerea de Adriana şi George Volceanov, coregrafia de Adriana Drugulescu, iar muzica de Gabriel Basarabescu.

Sir John Falstaff se hotărăște să-și regleze problemele financiare seducând soțiile a doi comercianți înstăriți, fiind convins de farmecul său. Cele două soții află că le-a trimis scrisori identice și se răzbună pe Falstaff , întinzându-i curse, atunci când se întâlnește cu ele. Cu ajutorul soților și prietenilor lor, soțiile îl atrag într-o farsă pentru a pune capăt răutății lui Falstaff, care în cele din urmă este nevoit să fugă.

„Mi-aş dori ca spectacolul din deschiderea acestei stagiuni să fie un eveniment deosebit, având ca argumente un text celebru al lui William Shakespeare, Nevestele vesele din Windsor, o echipă actoricească performantă şi emblematică pentru Teatrul Alexandru Davila şi un colectiv tehnic devotat. Această premieră sper să devină un moment de referinţă pentru publicul piteştean şi nu numai”, a declarat dl Matei Varodi, regizorul spectacolului.

„Tot în această stagiune, pe scena teatrului din Piteşti se vor juca piese aflate în repertoriul curent: Romanţioşii, Experimentul P., O noapte furtunoasă, Migraaaanţi, Old Love, Fervor de Buenos Aires, O iubire o poveste, Bădăranii, 4 Magic, Vrăjitorul din Oz, Fata moşului şi fata babei, Amintiri din copilărie, Ridichea uriaşă, Scufiţa Roşie, Ursul păcălit de vulpe etc, dar şi altele aflate în pregătire: Fania Fenelon în regia lui Alexander Hausvater, Noaptea Ursului în regia Magdei Catone, La vie en rose în regia lui MC Ranin, Rapunzel în regia lui Cristian Mitescu, Pinocchio în regia Alinei Hiristea.

Biletele au fost puse în vânzare online şi la Agenţia de bilete a teatrului, la preţurile de 8 lei pentru copii, 15 lei pentru adulţi, respectiv pentru premiere 20 de lei”, a anunţat teatrul din Piteşti.

sursa foto: Teatrul Davila Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here